Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Inför USM Steg 4 PA: IF Hellton

Inför USM Steg 4 PA: IF Hellton

Inför helgens USM-steg i Högdalen har vi intervjuat motståndarlagens tränare. Först ut är IF Helltons tränare Hans Paulsson.


Hur har er väg fram till Steg 4 sett ut?
Vi inledde i Vassunda och blev där tvåa i gruppen efter Skövde. Därefter gick resan till Göteborg och steg 3 där vi hade Ankaret, Nyköping, Kärra och Eslöv i gruppen. Här gick vi obesegrade igenom gruppen men Nyköping på andra plats. I både steg 1 och steg 3 har vi spelat stabilt och levererat.

Hur har/kommer ni att förbereda er inför Steg 4?
Vi tränar på som vanligt och ser det som en vanlig cuphelg.

Vad kännetecknar ert lag/spel?
Ska man lyfta något så är det sammanhållningen och kamratskap. Stora delar av vårt lag kommer från ett litet samhälle (Skåre/Råtorp) utanför Karlstad och har gått på dagis och skola ihop och spelat handboll tillsammans sen 7 års åldern vilket skapat en sammanhållning som är vattentät. Rent handbollsmässigt försöker vi spela en snabb och teknisk handboll. Inför årets säsong så tappade vi (som många andra klubbar) tre spelare till Göteborgs och Stockholmsklubbar men ändå spelmässigt kunnat hålla samma nivå som tidigare.

Har ni något mål för årets USM-spel?
Då USM förutom att prestera i rätt matcher också handlar om rätt lottning så hade vi väl ändå en förhoppning om att nå steg 4 vilket vi också gjorde som B-pojkar. När vi väl är i steg 4 är vår inställning att göra så gott vi kan i varje match. Vart det leder och hur långt får vi se.

Vem i ert lag tycker du att man ska hålla ett extra öga på?
Vill inte lyfta någon enskild spelare men självklart blir målvaktsspelet viktigt. Tror dock att vi har en av Sveriges gladaste handbollsspelare i Sebastian Eriksson, som alltid har ett leende över till alla oavsett resultat.

Vad vet ni om era motståndare?
Silwing/Troja har ju presterat under många år och varit Sveriges bästa 99-lag, antar att de är kvar på den nivån. Kristianstad har ju också ett ramstarkt lag och en handbollskultur som fostrar skickliga spelare. Lindesberg har ett fysiskt starkt lag med bra bredd som jag tror kan överraska om de får till det. Halmstad har jag inte sett spela mer än några minuter men förutsätter att det är ett duktigt lag, skickliga spelare finns ju.

Vilka två lag tror du tar sig vidare till Steg 5?
Delar väl den allmänna uppfattningen att Silwing och Kristianstad är favoriter, tror dock att Lindesberg kan bli en överraskning.

Har du något övrigt du vill tillägga?
Vi åker med en ganska liten trupp och håller tummarna för att alla är friska och hela innan och under helgen. Som ledare tycker vi att vår gamla paroll fortfarande är viktig och som lyder ”Det viktigaste är inte att vinna utan att ledarna har kul”. Tyvärr har vi under året inte kunnat deltaga i något seriespel utan fått förlita oss på cuper, därför extra kul att få en helg med handboll i samband med steg 4.

Vi tackar Hans för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar både honom och IF Hellton lycka till i helgen. Och så hoppas vi så klart att han och övriga ledare får en kul helg!

Varmt välkomna till Högdalshallen!


IF Helltons laguppställning:

1 Anton Törner
2 Tim Persson
3 Gustav Olsson
4 Felix Holmsten
6 Sebastian Eriksson
7 Hannes Olsson
10 Carl Johan Heikkäla
12 Mats Petersson
14 David Brunsson
18 Oskar Larsson
20 Måns Paulsson
24 Simon Dahlström

Ledare:
A Hans Paulsson
B Gunlagur Gretarsson

 

IF Hellton PA inklusive några trogna unga supporters.

IF Hellton PA inklusive några trogna unga supporters.

 

Populära artiklar