Inför USM Steg 4 B-Flickor

Till helgen reser Silwings F01 till Åhus för Steg 4 i USM.


Vägen har gått via Steg 1 i Kalix (där tjejerna vann samtliga matcher stort) och Steg 3 i Rosersberg (där de vann tre matcher och förlorade en).

”Vi satsar allt på att göra så bra ifrån oss som möjligt i helgen”, säger Åsa Halldin, tjejernas huvudtränare. ”Självklart ligger fokus när vi väl är där på att spela riktigt bra handboll och att pressa alla lagen i gruppen för att kunna nå Steg 5, men det övergripande målet med USM är redan uppnått – vi har tagit oss till Steg 4. Nu har vi har fått en av de absolut svåraste grupperna i hela Steg 4, så vi kommer att behöva topprestera precis hela tiden om det ska bli något avancemang.”

”Tyvärr hade vi lite otur med uppladdningen här precis på slutet. Vår ena M9:a vred knäet ur led i sista seriespelsmatchen och tre av tjejerna har fått avstå träning under veckan på grund av feber och förkylning, men när vi väl är på plats i Åhus i helgen, då ska vi ge 100 % – det kan alla vara helt säkra på.”

”vi har fått en av de absolut svåraste grupperna i hela Steg 4”

HK Silwing/Troja är i Grupp 8 och möter där Åhus Handboll, Torslanda HK, RP IF och KFUM Trollhättan. Endast gruppvinnaren går till Steg 5.

”Torslanda är favoriter, men Åhus och RP är också mycket kompetenta handbollslag. Trollhättan känner vi inte till något om på förhand, så där får vi vara uppmärksamma och se hur de spelar. ”

Vi hoppas självklart på det bästa och att tjejerna blir det 3:e silwinglaget vidare till finalsteget i Malmö. Stort lycka till!


Silwings spelschema :

Lördag 19/3
15:00 RP IF – HK Silwing/Troja
17:30 Åhus Handboll – HK Silwing/Troja

Söndag 20/3
09:30 KFUM Trollhättan – HK Silwing/Troja
13:15 HK Silwing/Troja – Torslanda HK


Läs mer:

Inför: USM Steg 4 Flickor Bhandbollskanalen.se
Tabell och resultat: USM FB 4:8 svenskhandboll.se

 

Populära artiklar