Inför USM Steg 3 Pojkar B

I Högdalshallen arrangerar vi i helgen Steg 3 i Ungdoms-SM för B-pojkar (födda 2001/02).


Förutom hemmalaget HK Silwing/Troja kommer Hisingsgänget Kärra HF, Roslagens stoltheter Rimbo HK och så kungarna av Södermalm, Hammarby IF HF på besök för att göra upp om de två direktplatserna till Steg 4.

Ser man till tidigare resultat och vilka spelare lagen besitter så är hemmalaget Silwing/Troja stora favoriter att vinna gruppen men sedan ser det ut att bli mycket spännande om plats två där främst Hammarby och Kärra bör vara sugna på att ta sig vidare.

HK Silwing/Troja ställer upp med endast spelare födda 2002 men det är inga killar som ber om ursäkt där inte. Man leder P02 nivå 1 i Stockholm och ligger på femte plats i P01 nivå 1 och alla ni som har lite koll vet att detta är ett gäng som brukar åka på många turneringar runtom i landet och plocka medaljer. I Silwing ska man definitivt hålla koll på Robin Sanderhem och Axel Skoog som är två mycket duktiga unga handbollsspelare. I Steg 1 vann Silwing gruppen efter fyra raka övertygande segrar. Jag tippar att Silwing/Troja vinner denna grupp på full pott!

Kärra HF är kända för sin ungdomsverksamhet som har fostrat många duktiga handbollsspelare till elitserie- och allsvenskt spel. I USM-laget för B-pojkar är det främst Kevin Falcon som för den traditionen vidare tillsammans med Viktor Jernberg. Dessa två killar gör mycket mål och är ständigt ett hot för motståndarförsvaret. I Steg 1 slutade Kärra på en andraplats i gruppen, dock på samma poäng som gruppsegrarna Karlshamn som de också passade på att besegra. Det var en jämn och spännande steg 1-grupp vilket inte tillhör vanligheterna så Kärra är redo för flera tuffa och ovissa matcher nu i Steg 3. Hemma i Göteborg spelar man i P01 Nord med ett lag och i P01 Syd med ett annat lag. Man ligger på nedre halvan i bägge serierna men har förmodligen vässat formen inför detta SM-steg i Högdalshallen. Jag tippar att Kärra till slut tar andraplatsen i gruppen men det lär bli gastkramande spänning hela vägen till sista slutsignalen.

Hammarby IF HF har ett USM-lag med spelare födda både 2001 och 2002. 02-killarna har några spännande namn med bland annat Calle Hamberg som gör mycket mål och är med och bidrar till fjärdeplatsen i P02 nivå 2 här hemma i Stockholm. 01-laget spelar i P01 nivå 2 och ligger där på undre halvan. En sevärd spelare därifrån är vänstersläggan Noam Ackerman, en kille som aldrig ger upp och bjuder på en hel del sköna tricks. På bänken ser vi Bajenlegendaren Roffe Pettersson så vi lär få se en hel del luriga grejer från Hammarby i jakten på en plats i Steg 4. I Steg 1 kom man tvåa i gruppen efter Skogås HK efter två vinster och en förlust. Jag tippar att Hammarby nu i helgen kommer att utmana Kärra mycket hårt om andraplatsen men att man till slut faller och blir trea.

Rimbo HK Roslagen är som vanligt ett charmigt gäng ifrån den lilla orten utanför Norrtälje. I Steg 1 blev det en fjärdeplats i gruppen efter en oavgjord mot Degerfors HK och en knapp förlust mot RP IF Linköping. Bollstanäs SK rådde man inte alls på och förlorade stort. Det blev nya tag i Steg 2 där man via två segrar mot IF Swithiod HK och Falu HK kunde kosta på sig en förlust mot Uppsala HK 1 och ändå ta sig vidare som grupptvåa till denna steg 3-grupp. Rimbo spelar faktiskt inte i Stockholmsserien som föreningen annars brukar göra utan huserar endast i Upplands B-pojk 01-serie. Där har man bara vunnit en match hittills i år och ligger näst sist. En sak ska vi dock komma ihåg – det finns en förening i handbolls-Sverige som man ALDRIG kan räkna ut och det är såklart Rimbo HK. Tyvärr tror jag inte att man räcker till denna helg utan får åka hem med en sistaplats men passa på att kolla in de grönklädda för det verkar finnas något i vattnet där uppe som gör att man blir en skön handbollsspelare.


Silwings matcher

Lördag 23/1 16:30 HK Silwing/Troja – Rimbo HK Roslagen
Söndag 24/1 09:00 HK Silwing/Troja – Kärra HF
Söndag 24/1 14:00 HK Silwing/Troja – Hammarby IF HF

Vi har givetvis också en välfylld cafeteria med allt från hembakta bullar till nygrillade hamburgare!
Varmt välkomna till Högdalshallen i helgen!

 

Populära artiklar