Inför USM Steg 3 PB: Hammarby Handboll

I helgen arrangerar vi USM Steg 3 för Pojkar B i Högdalshallen. Inför detta har vi passat på att ställa några frågor till tränaren för Hammarby Handbolls Pojkar B, Fredrik Brask.


Hej Fredrik! Hur har er väg fram till Steg 3 sett ut?
– Vi gjorde ett bra gruppspel i Steg 1 uppe i Hudiksvall där vi lyckades bärga en 2:a plats bakom Skogås som vann gruppen. Med det spel vi lyckades ta fram där uppe tycker jag att vi var mycket väl värda direktplatsen till Steg 3. Sedan har vi haft en lite för lång väntan på detta Steg 3 känns det som.

Hur har (eller kommer) ni att förbereda er inför Steg 3?
– Så lite som möjligt om man så säger. Vi försöker fokusera på vår säsong och att varje vecka ska göra killarna till lite bättre handbollspelare än veckan innan. USM är lite krydda i vardagen men inget vi ställer in hela vår planering på.

Vad kännetecknar ert lag och ert spel?
– Laget kännetecknas av många olika spelartyper med en stor portion Hammarbyhjärta. Tyvärr får jag väl säga så har vi kanske inte riktigt kommit dit än att vi kännetecknas av en viss typ av anfallsspel. Jag får väl ändå anse att vårt 3-2-1 försvar är ett kännetecken som i sina bästa stunder är effektivt.

Har ni något mål för årets USM-spel?
– Nej, det har vi inte på något mätbart sätt. Vi är ödmjuka inför uppgiften och ser det som en väldigt inspirerande del i säsongen som helhet, ju längre desto roligare! Det vi fokuserat mycket på är att leva upp till klubbens devis som är ”handboll med hjärtat”. När killarna har Hammarby-märket på bröstet är Passion och Kvalité ledord i allt vi gör.

Vem i ert lag tycker du att man ska hålla ett extra öga på?
– Den som har bollen.

Vad vet ni om era motståndare?
Silwing är riktigt bra och ett lag vi mött många gånger. De har en mix av spelare som är tuff att möta. Är ett gäng trevliga killar och nu går väl vissa i plugget ihop så det blir väl mer och mer prestige – härligt. Vi väntar på första segern mot dem men njuter av matcherna vi lirar mot Silwing då det gör att vi får spänna bågen rejält vilket utvecklar oss. Vi kommer närmare den första segern.

Rimbo har jag väldigt dålig koll på och Kärra är likaså ett lag som vi inte sett tidigare. Jag utgår från att vi måste göra en väldigt bra prestation i våra matcher för att vinna och att stirra på tidigare grupper, seriespel m.m. brukar inte vara värt någonting i slutändan. Kommer vi upp i en bra nivå på vår handboll så kan det räcka till avancemang. Kan grabbarna se sig själva i spegeln på söndagkväll och säga att dom gav allt då kommer vi alla ha en bra känsla på måndag.

Vilka två lag tror du tar sig vidare till Steg 4?
– Silwing och Hammarby

Tack Fredrik för att du tog dig tid och vi önskar dig och ditt lag lycka till i helgen och framöver!


Förhoppningsvis kommer det ytterligare intervjuer med övriga lag framöver så håll ögonen öppna på hemsidan.

 

Populära artiklar