Inför USM Steg 3 Flickor B

Äntligen är det dags för Steg 3 i USM för Flickor B, det vill säga våra F01. Vi har kollat läget med tränare Åsa Halldin inför helgen.


Tjejerna och ledarna inledde USM-resan ända upp i norr, då laget lottades till Steg 1 i Kalix, mot Kalix och Boden. Där gjorde de processen kort med de norrländska lagen och vann sina båda matcher med 23-5 respektive 19-7.

Men i helgen i Steg 3 blir det förstås helt nya och andra förutsättningar. Den här gången behöver de inte flyga långt upp i norr, utan bara ta sig ”nästgårds” till Rosersberg. Där ingår de i en femlagsgrupp där de förutom arrangören Rosersberg möter HK S-hof, Örebro SK HK samt Lidingö SK.

Åsa Halldin under Partille Cup 2015

Åsa Halldin under Partille Cup 2015

Vi har bra fart och driv i laget nu och efter en lite trevande start i seriespelet har det sett riktigt bra ut på sistone, och tjejerna ligger nu tvåa i högsta serien i Stockholm. Inga av Steg 3-lagen är lag vi möter där, men Rosersberg och Lidingö är inte helt okända för oss – vi mötte Rosersberg i Skånela Handball Tournament på höstlovet och Lidingö i Skurucupen i våras, och de båda matcherna vann vi. HK S-hof och Örebro SK HK vet vi dock ingenting om. Spännande med nya bekantskaper!

Oavsett hur bra de andra lagen är – och de är säkert mycket duktiga! – så satsar vi självklart på avancemang till Steg 4, helst genom att vinna gruppen. Forza, Silwing!

/ Åsa Halldin, tränare F01


Silwings matcher:

Lördag 23/1 15:45 HK Silwing/Troja – HK S-hof
Lördag 23/1 19:30 Lidingö SK – HK Silwing/Troja
Söndag 24/1 11:30 HK Silwing/Troja – Örebro SK HK Dam
Söndag 24/1 15:15 Rosersbergs IK – HK Silwing/Troja

P.S. Har man släkt och vänner som gärna vill se matcherna, men som har långt till Rosersberg, så sänder Sportway samtliga matcher på nätet. För 79 kr kan man se alla helgens matcher i Steg 3 i Rosersberg.

 

Populära artiklar