Inför USM Steg 3 Flickor A

I helgen spelas USM Steg 3 för PA och FA och vi har inför helgen stämt av läget med F00 assisterande tränare Thomas Brejding.


Första året som A-flicka är ett vanskligt år. Vissa väljer att kalla det mellanår, vissa kallar det träningsår, men  historiskt sett så händer det mycket i livet just då: det är sista året i grundskolan, gymnasieintagningar, många som får upp ögonen för annat än idrott och de som kanske har fastnat för handboll och kanske vill satsa lite mer väljer att se efter andra alternativ och därför är det extra roligt att se att laget växer.

Fyra nya spelare har inför och under hösten valt att börja hos oss. Någon för sin egen handbollsutvecklings skull, någon för att få spela med kompisarna och i ett fall har man valt att börja med handboll i Silwing/Troja efter ett kortare uppehåll för att kanske känna lite handbollsglädje igen. Jag ser det som ett tecken på att det fungerar bra hos oss och att ordet sprids i Stockholm att i Silwing/Troja’s A-flickor är det bra handboll, bra kamratskap och bra ledarskap.

Thomas Brejding säsongen 2015/16

Thomas Brejding säsongen 2015/16

Inför året har det varit svårt att sätta upp något riktigt mål i SM eftersom vi möter lag som är ett år äldre, men visst har vi en förhoppning om att ta oss till Steg 4 och även om det är tufft ser det inte på något sätt omöjligt ut. Hösten har sett bra ut med vinst i Skuru-cupen och en silvermedalj i Falk Elit Cup i Norge. I serien så har vi blandat och gett, men ligger ändå i mitten på tabellen, vilket är enligt förväntningarna inför året.

I helgens SM-steg står Borlänge HK (arrangör), VästeråsIrsta HK och Härnösands HK för motståndet och förhoppningen är att vinna gruppen. Utan att veta alltför mycket om motståndet kommer det säkert bli en tuff och fysisk handboll och det gäller att stå upp ordentligt, men det viktigaste är ändå att få en rolig helg tillsammans och ha mycket glädje.

/ Thomas Brejding, Assisterande tränare

Vi önskar självklart våra tjejer stort lycka till i helgen!


Silwings matcher:

Lördag 16/1 16:30 Borlänge HK – HK Silwing/Troja
Söndag 17/1 10:50 VästeråsIrsta HK – HK Silwing/Troja
Söndag 17/1 13:20 Härnösands HK – HK Silwing/Troja

 

Populära artiklar