Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Inför USM FA med Johanna Brejding

Inför USM FA med Johanna Brejding

I helgen spelas steg 1 för A-flickor där Silwing har 2 lag med då man har valt att dela på F00 och F01 som ställer upp med var sitt lag i var sin grupp.


F01 beger sig norrut, närmare bestämt till Boden, där man ställs mot Bodens BK HF, Lidingö SK, Härnösands HK och Sorunda IF. En tuff grupp för tjejerna men med en bra chans att kunna knipa en direktplats till Steg 3 då 1:an och 2:an i gruppen går vidare. Lagen på plats 3-5 går vidare till Steg 2. Kanske tillsammans med förhandsfavoriterna Sorunda.

F00 får chansen att visa upp sig på hemmaplan och för motståndet står Kalix HK, Arbrå HK, Vadstena HF och Sollentuna HK. F00 har ju fördelen, till skillnad från F01, att man i år är äldst då USM för A-flickor i år spelas för de födda 00/01.

Inför helgens drabbningar har vi valt att kolla läget med F00’s målvakt Johanna Brejding som nyligen också blivit uttagen i flicklandslaget och gjort sina första landskamper. En mäktig upplevelse säger hon själv.
– Det har varit en otroligt mäktig upplevelse! Att ha fått chansen att spela och träna med Sveriges bästa spelare har varit väldigt kul och det har varit en otroligt cool upplevelse både under träning/match men även med allt annat runt om. Extra kul känns det ju också att det gick så pass bra som det faktiskt gjorde.

Johanna Brejding, Klara Kjellgren och Ebba Hansen med flicklandslaget 2016/17

De tre f.d. lagkamraterna (fr.v.t.h) Ebba Hansen, Johanna Brejding och Klara Kjellgren med flicklandslaget. Foto: Ulrika Kjellgren via Instagram

Men landslaget har inte varit ett mål för Johanna, även om hon självklart vill behålla sin plats.
– ”Jag ska spela i landslaget när jag är stor” är väl något som de flesta säger som unga, men det är inte någonting som jag har reflekterat över så mycket. Det är faktiskt inte förrän nu på senare år som jag själv tycker att jag har utvecklats till att bli en bra handbollsspelare, och då är det svårt att se sig själv som en landslagsspelare. Så nej, det är inget som jag har haft som mål tidigare än nu. Efter denna helg är det dock något som jag kommer fortsätta sträva efter!

Och nu är det då dags för USM. Kanske svårt att ladda om efter en vecka fylld med träningar, matcher och nya upplevelser, men det verkar inte vara något Johanna är orolig för.
– Nu har jag haft många träningar på få dagar så jag kommer ta fredagen till att vila upp mig inför helgen. Sova länge, äta bra och helt enkelt ta det lugnt. Viktigt att vara hel och fräsch inför helgen. Jag kommer ta med mig kritiken och feedbacken som jag har fått från mina målvaktstränare och även förbundskaptenerna och sedan kommer jag också att försöka ta med mig inställningen som jag hade till landskamperna även till steg 1.

Även Johannas pappa, Thomas Brejding, som de flesta känner igen som en av tränarna för 00-laget och förra året även assisterande tränare för herrlaget, var ju också målvakt med landskamper på meritlistan. Att ha pappa som tränare är säkert inte alltid helt lätt för någon spelare men för Johanna har det varit väldigt positivt.
– Han har hjälpt mig otroligt mycket! Han har hjälpt mig med målvaktsträning och teknik sedan jag var liten, det är något som verkligen har gjort mycket för min utveckling. Mitt mål har dessutom alltid varit att jag ska ”bli bättre än pappa” och med tanke på att han spelade 3 landskamper i sin ungdom är ju det något som får mig att vilja utvecklas ännu mer. Jag måste ju slå honom såklart, haha!

Målet för USM verkar tjejerna dock ha klart för sig, att nå Steg 5, och till helgen får man ändå anses vara favoriter till gruppsegern och en direktplats till Steg 3 både vad gäller lagets kapacitet och fördelen av att få spela på hemmaplan. Men motståndet har hon inte så bra koll på inför helgen.
– Oftast pluggar jag på motståndet ett tag innan matcherna men nu har jag inte så mycket att gå på. Jag vet om att Vadstena gick till steg 5 i senaste USM med sina B-flickor (01or) så dem kommer absolut vara ett hot men mycket mer vet jag inte. Sollentuna hade vi i 99-serien förra året men truppen kan ha ändrats sedan dess så svårt att säga något om. De andra två lagen (Kalix och Arbrå) blir helt nya för oss!

Det är dock många matcher kvar innan man kanske får spela i Steg 5. Man lyckades inte ta sig hela vägen förra året då man spelade i ”fel” åldersgrupp, men i år har de en bra trupp som kan gå hela vägen.
– Vår största styrka är vårt kollektiv! Vi har många bra spelare på alla positioner som alla kan gå in och avgöra en match. Vår trupp består av 17 otroligt duktiga handbollsspelare och jag tror att det är vår största styrka. Till den här säsongen så har vi tappat några av förra säsongens formstarka spelare (till RIG gymnasiet och p.g.a. skador) men också fått in andra starka spelare. När de har spelat in sig i vårt lag och spelet tillsammans sitter bättre så kommer vi att bli svårstoppade för många lag.

Vi tackar Johanna för pratstunden och önskar henne lycka till i framtiden, både i USM och i landslaget, och önskar både Flickor -00 och -01 ett stort lycka till i helgen!

Missa nu inte att ta er ner till Högdalshallen i helgen för massor av härlig handboll. Ni hittar hela spelschemat för Grupp 8 som spelas i Högdalen på Svenska Handbollförbundets hemsida.

 


Populära artiklar