I helgen spelar flera Silwing-killar SverigeCupen

Den 7-9 november 2014 spelas Sverige Cupen för A-pojkar och A-flickor i Nyköping.


SverigeCupen är en distriktslagsturnering som alla handbollsdistrikt i Sverige har rätt att ställa upp med lag i. Hösten 2014 års upplaga spelas för flickor och pojkar födda 1999 och spelas mellan den 7-9 november i Rosvalla Eventcenter i Nyköping. Samtliga 103 matcher kommer även att webbsändas live genom samarbete med lokalsporten.se och IFK Nyköping. Mer information om webbsändningarna hittar du här.

Stockholms Stadslag coachas av Toni Johansson (@ToniiJohansson) och Mattias Bejbom (@MattiasBejbom),  två personer som många av oss känner igen från Tyresö Handboll då Mattias spelar i herrlaget där Toni också är tränare.

”Det kommer bli en härlig och spännande upplevelse och det känns roligt att vara först ut i ’nya’ SverigeCupen i Nyköping!” säger Mattias Bejbom. –”Vi har ett väldigt spännande lag att ställa på banan och att vi hoppas att alla våra 17 uttagna spelare får chansen att visa upp sig ordentligt”.

Det som är ännu roligare med årets upplaga, med Silwing-ögon sett, är förstås att hela 7 spelare i den 17 man stora truppen kommer från Silwing/Troja. Ni hittar truppen i sin helhet på Svensk Handboll, följande spelare från Silwing är uttagna att representera Stockholm:
Erik Lindfors
Andreas Windahl
Oscar Gransten
Jakob Ewaldsson
Philip Hevinder
Ludvig Jurmala Åström
Gustav Backlund

Stockholm har hamnat i Grupp 3 tillsammans med Uppland, Dala-Gävleborg och Värmland och turnering inleds för Stockholms del på fredag kväll med match mot Uppland. Därefter möter man Dala-Gävleborg och Värmland på lördagen och sedan väntar slutspel under söndagen.

”Det viktigaste är att alla våra uttagna spelare får chansen att visa upp sina handbollskunskaper och på så vis ta sig vidare till Riksläger 1. Det är viktigt att vinna men det är ännu viktigare att visa upp sig som spelare”Mattias Bejbom

En åttonde silwing-spelare återfinns tillsammans med Mattias och Toni på bänken. Eric Westergren-Malmberg ådrog sig nyligen en knäskada och kan därför inte vara med och spela, men kommer att finnas med som ledare. –”Himla tråkigt att han inte kunde vara med, Eric är en riktigt fin kille! Men nu är han med som vattenbärare och stämningshöjare!” säger Mattias Bejbom. Självklart otroligt tråkigt för Eric och vi hoppas att han snart kan vara tillbaka i spel.

Vi önskar sjävklart våra killar och hela Stockholm-laget ett stort lycka till i helgen! Ni hittar mer information om SverigeCupen på Svensk Handboll’s hemsida eller via twitter på @SvC_Handboll.

 

Populära artiklar