Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Huddinge på väg mot Division 2

Huddinge på väg mot Division 2

Inför den nuvarande säsongen inleddes ett samarbete mellan de båda föreningarna Silwing/Troja och Huddinge HK där man bildade det gemensamma laget Silwing/Huddinge. I år har de huserat i division 3 Östsvenska östra och har i princip enbart bestått av de båda föreningarnas juniorer och nu väntar en spännande avslutning på säsongen där mycket finns inom räckhåll.


Det är som sagt ett mycket ungt lag som man ställt på banan i division 3. Med ett lag bestående till största delen av spelare födda 1997 så har man ett facit på 13 vunna, 2 oavgjorda och endast 3 förluster denna säsong. Många spelare har spelat både i juniorserien och i division 3 vilket ger ordentligt med speltid för hela truppen, och vissa spelare har spelat både i division 3 och med Silwing i division 1. Lukas Herwig och Max Broman är två exempel på spelare som båda kommer från Huddinges ungdomsverksamhet och som har använts flitigt i båda seniorlagen.

Sedan Matteuspojkarna föregående helg vann mot Skogås ska det mycket till om det inte ska bli just ”MP” som blir det lag som tar direktplatsen till division 2, en plats som ändå fortfarande finns inom räckhåll för Huddinge som ligger på en andraplats i tabellen, 4 poäng och 28 plusmål efter MP men med en match mindre spelad, när två omgångar kvarstår.

Rent teoretiskt så kan Huddinge alltså fortfarande knipa förstaplatsen av MP om man vinner sina två kvarvarande matcher stort samtidigt som MP ska förlora sin kvarvarande match mot HK Stockholm, men det är som sagt inte särskilt troligt.

– ”Mycket kan fortfarande hända. Det är två matcher kvar i serien som måste vinnas om vi ska få kvala men grabbarna är redo att göra ett bra försök för att ta plats i division 2, men det är mycket som måste stämma om vi ska klara ett kval, kapaciteten finns ju i laget och med 110% från varje spelare är allt möjligt. En division 2-plats till nästa säsong skulle ge grabbarna ännu större utrymme för att utvecklas när motståndet blir ännu bättre.” säger Helgi Magnússon, tränare för Huddinge.

Vinnaren av serien går direkt upp till division 2 och tvåan får kvala. Huddinge, som i dagsläget ligger på en kvalplats, jagas i sin tur av Skuru som ligger 3 poäng och 15 plusmål efter Huddinge. Kvar att möta för Huddinges del är mittenlaget Tumba HBK och tabelljumbon Hellas HK så chanserna till 4 poäng bör vara god. Även Skuru har Hellas kvar att möta, och i sista omgången BK Salem, även de på nedre halvan av tabellen.

”Vi har inte haft som målsättning att gå upp förrän nu i slutet av säsongen när vi insåg att det var möjligt. Det har varit mer handlat om att vi ska ha roligt och att våga visa hur bra vi är. Fokus på prestation istället för resultat har varit nyckeln.”Helgi Magnússon, tränare Huddinge HK

 

Vi frågade också Helgi hur han tror att laget skulle stå sig i division 2?
Vi har många väldigt duktiga unga killar som såklart skulle kunna överraska många lag i division 2 nästa säsong, men det krävs att grabbarna är ännu bättre tränade och lägger ännu mer tid på handbollen om vi ska kunna hålla oss kvar där.

Känner ni att ni är nöjda med säsongen?
Grabbarna har varit fantastiska hela säsongen, oavsett hur detta slutar. Starten på säsongen var ju väldigt hackig, en seg början i division 3 och missat Steg 3 var ju en besvikelse, men grabbarna har kämpat på genom motgångarna med glädje och krigarvilja. Nästan hela gänget spelar sin första hela säsong mot seniorer och de lär sig mer och mer för varje match och det viktigaste är att vi har en positiv utvecklingskurva på alla spelare.

Tror du att vi kommer att få se mer av dessa killar i Silwing/Troja den kommande säsongen?
Steget från att spela stundtals bra i division 3 och att spela i division 1 är ett jättekliv, men man måste ha utmaningar för att utvecklas och därför hoppas jag att många åtminstone får chansen att visa upp sig i Silwing nästa säsong. Det finns många killar som skulle inte göra bort sig där men de behöver också förståelse och tålamod, både från sig själva och från sin omgivning, för att lyckas. Utveckling är process som inte går att fuska sig igenom, det krävs stenhårt jobb och engagemang från spelarna.

Vi håller tummarna för att allt går vägen under de två kvarvarande omgångarna och om ni vill följa och stötta Huddinge under de sista omgångarna så spelar de nästa match på måndag 16/3 klockan 19:45 i Idrottshuset i Tumba och sedan söndag 22/3 klockan 16:00 hemma i Huddingehallen.

 

Populära artiklar