Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Herrarna – säsongen 17/18

Herrarna – säsongen 17/18

Inför säsongen med Herrlagets Oliver Ischt


 

Oliver Ischt är ny huvudtränare i HK Silwing/Troja för säsongen 17/18. Han tar över efter Niklas Palmqvist, som förra året förde Silwing ända till kval mot allsvenskan. Då fann vi Oliver i en annan roll i laget, nämligen på planen.

Oliver Ischt, huvudtränare Herrlaget 17/18

Oliver Ischt, huvudtränare Herrlaget 17/18

Tidigare har Oliver tränat ungdomslag i IFK Tumba. Han har även spelat flertalet säsonger med Tumba i allsvenskan. Säsongen 16/17 i Silwing spelade han mestadels på högerkanten men är i grund och botten H9:a.

När Oliver kom till Silwing förra året tog han stort ansvar och man såg hur både de äldre och de yngre spelarna spetsade öronen och tog åt sig av Olivers taktiska tips. Vi i Silwing är glada att ha fått in en sådan intressant tränare efter det att Niklas Palmqvist aviserade att han skulle sluta efter säsongen 16/17. Oliver har ett härligt driv!

Inför säsongspremiären har föreningen fått en pratstund med Oliver.

Hur har försäsongen sett ut?

”Försäsongen startade i början av augusti med 11 träningar på 7 dagar. Sedan har vi jobbat på med ca 4 träningar i veckan augusti ut. Vi har varit på träningsläger i Nyköping, turnering i Anderstorp och spelat DM här i Stockholm, utöver det så har de tillkommit träningsmatcher mot blandat motstånd.”

Hur har det gått i matcherna och vad är känslan?

”Otroligt blandade resultat där vi vunnit och spelat jämnt mot bra allsvenskt motstånd, men även spelat jämt och förlorat mot Div 2-motstånd, så det är ovisst att sia om var vi står.”

Om du måste gissa, var hamnar Silwing i slutet av säsongen?

”Jag är en vinnarskalle och vill självklart vinna varje match men man måste ändå vara realistisk och vi har tappat enorm rutin och spetsegenskaper i spelare som Simon Nyberg, Esteban Olivares och Markus Genestig. Tycker dock att vi har fått in intressanta spelare i truppen och hoppas på att hamna på övre halvan till en början.”

Kan du berätta lite om nyförvärven?

Oscar Wigenfors  MV senast från IK Bolton, fostrad i Skogås HK. Otroligt go kille som bidrar maximalt socialt i gruppen. Han är en jobbig målvakt att möta och är speciell i sin MV-stil. Får Oscar det att stämma kommer han att få ett stort genombrott i år!

Adam Hauser  9M från Huddinge HK. Adam har tidigare varit i Silwing och även spelat allsvensk handboll med IFK Tumba. Adam har jag alltid mött när vi varit yngre och kunnat följa hans utveckling på nära håll. Adam har haft en hjärnskakning nu under försäsongen som gjort att han inte kunnat vara med fullt ut. Innan dess har han sett oerhört intressant ut med sina ledaregenskaper och han kommer absolut att vara med och bidra med både lugn i anfallsspelet, trygghet bakåt men även förhoppningsvis en del mål. Adam vann förra året skytteligan i Div 2 östra.

Dennis Nordwall  M6 senast från IK Bolton. Tidigare har han spelat med Tyresö och varit med i det framgångsrika 96-laget i Bolton. Dennis är en rörlig M6:a som är säker i avsluten. Han är även otroligt snabb i kontringsspelet och har under försäsongen visat att han kommer bli viktig i vårt offensiva försvarsspel. I vår unga trupp kommer även Dennis med sitt förflutna bidra med erfarenhet och rutin från spel i högre divisioner samt viktiga matcher i USM.

Axel Bellander  H9/H6 från IK Bolton. Axel kom som en stjärna från klar himmel och gjorde så att vårt kritiska läge med vänsterhänta spelare löste sig på absolut bästa bästa sätt. Axel är född 00 och såg väldigt intressant ut under de första träningarna. Han har hög närvaro och har presterat bra under försäsongen. Han har i vissa matcher blixtrat till ordentligt och är bra i läget från kanten. Som 9M är Axel inte rädd för att ta smällar. Han är fortfarande väldigt ung, men jag tror att han kommer ta upp kampen rejält om speltid i Div 1.

Jonas Adnell  Vänsterhänt M6:a från Huddinge. Jonas har visat prov på bra speluppfattning och bidrog mycket genom sin flexibilitet både som H9 och H6 under försäsongen. Utanför planen och på och kring matcher har Jonas även tagit stort ansvar för att få igång laget och är en stor krigare samt en god lagspelare.

Magnus Fikse Forbord  9M från Trondheim. Magnus har kommit in i laget bra och är en spelare som bidrar med mycket positiv energi och är en riktig glädjespridare. Handbollsmässigt har det inte lossnat helt än, men man kan se kvalitéerna och jag tror det kommer släppa så fort han acklimatiserat sig till den svenska handbollen.

Konstantin Krupnikovic  M6 från Serbien född 1999. Han har bra storlek och räckvidd. Kompletterar M6-spelet med Dennis, som är lite mer rörlig. Kosta behöver likt Magnus acklimatisera sig till den svenska handbollen samt jobba på lite med det defensiva.

Erik Sanderhem  9M från Bolton, främst tänkt till juniorlaget. Erik är en väldigt spelskicklig 9M-spelare med spetsegenskaper i spelförståelsen. Om Erik kommer igång med träningen efter ett litet uppehåll så kan han absolut även vara med och konkurrera om speltid i Div 1.

Morris Lundin  Assisterande tränare. Morris har varit många säsonger i IK Bolton men även hunnit med en sejour i Rimbo HK. Den erfarenheten värdesätter jag högt då jag gillar Rimbos spelskickliga spelare och de taktiska egenskaper de har. Morris känner jag även sedan tidigare och det gör det så klart mycket lättare för oss att få ett gott samarbete. Morris har under försäsongen visat stor flexibilitet och tar ansvar och sticker in med bitarna där jag fallerat. Han känns trygg i sig själv och i samarbetet. Jag är oerhört nöjd med hur vårt samarbete sett ut så här långt och jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra.

Goda ord om alla nya spelare. Är det några som var med förra året som du tror kommer ta extra kliv i år?

”Svårt att säga. Birk Karlsson kommer att få en nyckelroll i defensiven. Ivan Wrede blir viktig i kontrings- och anfallsspelet, Älgekrans med sin rutin både bakåt och framåt. Jakob Ewaldsson både bakåt och framåt, Jakob kan få en enorm utveckling men måste hålla sig skadefri.

Stort lycka till säger vi till Herrlaget och HJ-laget under Olivers och Morris ledning!


Populära artiklar