Helgsammanfattning v.43

Höstlovsvecka verkar vara synonymt med handbollsturneringar och nästan alla våra lag har varit igång och spelat cup i helgen.


I helgen spelades 2 turneringar som involverade Silwing-lag. Den ena var Skånela Handball Tournament där både A-pojkar och juniorer (Silwing/Huddinge) deltog i varsina åldersgrupper. Såhär skriver Stefan Backlund (Tränare P99) om helgen:

Final igen och denna gång i Skånela Tournament!

Vi fick två stentuffa (totalt 5) matcher i helgen. Båda var mot Sveriges bästa P98 lag – Sävehof. Det var snabb och teknisk handboll där vi ledde bägge matcherna med ett par mål tills det var ca 5 minuter kvar. Sävehof segrade i bägge med 3 mål och vi har en bit kvar. Matcherna spelades med full tid, d.v.s. 2×25 minuter.

Att spela finaler som t ex Norden Cup, Partille och USM, och nu också Skånela Handball Tournament, är en förmån och för att få göra detta krävs hårt arbete med mycket träning. Vi tackar Skånela för en bra genomförd turnering. Glädje, Respekt och Utveckling!

Nere i Skövde spelades en helt annan turnering, nämligen Skadevi Cup, där fyra stycken Silwing-lag deltog; Pojkar -04, -03 och -02, samt Flickor 01.

Pojkar 04 gick obesegrade genom gruppspelet men fick till slut se sig besegrade av Eslövs HF i semifinalen. Pojkar 03 hade det lite tuffare i gruppspelet och gick till B-slutspel där man till slut gick hela vägen till final, läs mer i tränare Bassels sammanfattning nedan.

Även Pojkar 02 lyckades gå obesegrade genom gruppspelet och hela vägen till försvar där en (enligt rykten) mycket spännande final mot Fjellhammer IL väntade. Fjellhammer besegrades med minsta möjliga marginal och P02 lyckades därmed försvara segern från föregående år. Ni kan läsa mer om detta i reportaget på Skadevi Cups hemsida.

Flickor 01 spelade gjorde även de ett bra resultat i gruppspelet och hamnade i A-slutspel, där blev dock motståndet för tufft redan i 1/8-finalen och tjejerna fick se sig besegrade av hemmalaget Skövde HF med två mål.

Såhär sammanfattar P03’s tränare helgen:

Pojkarna har spelat Skadevi cup och hamnade i en väldigt jämn grupp på fem lag. Tyvärr, tyvärr och återigen tyvärr så vill det sig inte riktigt för oss. Vi startar cupen med att möta Eslöv där absolut ingenting fungerar, två missade straffar samt ca 12 missade avslut. Andra matchen möter vi Nyköping där det går bra resultatmässigt men spelet funkar inte som det ska. Tredje matchen mot Önnereds var direkt avgörande för A eller B slutspel och återigen så är det många missade avslut men fina framspel matchen igenom. 7-6 till Önnereds slutade matchen och det innebar att vi skulle spela vårt första B-slutspel, visst var vi besvikna men det var vi som hade satt oss själva i den här situationen. Vi gav oss fan på att vår fjärde match mot Skövde skulle bli den bästa hittills och en bra laddning inför B-slutspelet. Vi chockade Skövde med ett högt 3-3 försvar och kontrade in ca 7 av 11 bollar. 11-3 slutade matchen.

B-slutspel. Vad skulle jag förvänta mig för motstånd? Blir det en promenad igenom hela slutspelet eller ska vi få slita för guldet? Första matchen, kvartsfinalen, startar bra och vi leder tidigt med 4-0 men därifrån blir det hemskt, ingenting går vår väg och Skövde Country är nära att sätta 6-6 men Felix gör en sjuk benparad, plockar snabbt upp bollen och kastar en stenhård pass på ca 20 meter som sitter perfekt i Marvins händer vilket innebar 7-5 och direkt efter bombar Adem in 8-5. Någonstans där vann vi matchen. 9-6.

Semifinal. Vi mötte Norrköping och det gick väldigt bra här, för första gången funkade precis allting bortsett från 7 stolpskott från Adem (!). Matchen slutade 13-4 och vi ledde med 7-0 i halvlek.

Final. Vi är inte med från början och ligger under med 2-8, många ledsna och uppgivna killar kom till bänken efter signalen för första halvlek. Nu struntade jag i allt som hade med handboll att göra och gav mig f*n på att förklara att om man någonsin ska klara av något i livet så ska man ge precis allt för det och verkligen tro på sig själv för annars är det inte värt tiden och ödslad energi från första början. Killarna exploderar i andra och hämtar ikapp till 10-11 men tyvärr blev det ribba ut i sista skottet. Stolt över att killarna inte gav upp utan visade hjärta och att vår högsta nivå är väldigt bra. 

 

Populära artiklar