Helgsammanfattning v.41

I helgen har det varit full fart på alla ungdomslagen igen. Här kommer några korta rapporter från några av de lag som varit i farten.


Pojkar 02

P02 tillsammans med våra 00:or i klubben (Max, Jamil och Johan) spelade i helgen USM. Förstärkta av 9 st duktiga 02:or startade vi mot Borlänge och gjorde en riktgt bra match trots att det var första gången vi spelade tillsammans. Det blev seger med 23-9 tack vare bra teknik i brist på den fysik de andra lagen har. Jocke blev utsedd till matchens spelare och fick en tröja som han inte tagit av sig än.

Andra matchen förlorade vi mot Guif som säkert har en förhoppning om att ta sig ända till Steg 5. Vi förlorade  förlorade med 12-21 mot ett riktigt bra 00 lag. Vi hade tyvärr lite för mycket tekniska fel och andra missar men en grym fighting hela vägen och jag tror att om vi spelat så bra som vi kan så får även så bra lag som Guif passa sig i steg 3. Axel utsågs till Matchens spelare och även han kommer att klä sig mycket i gult i framtiden.

 Sista matchen mot Rimbo gällde andraplatsen och direktspel i Steg 3. Mycket som stog på spel men vi gick ut och visade vad fart och teknik betyder i handboll och spelade en grymt bra handboll rakt igenom. Seger med 25-8 och Max tog välförtjänt priset som matchens spelare

Väldigt kul också att Max, Johan och Jamil har fungerat på ett härligt sätt i 02 gänget både på och utanför planen vilket varit kul att se! De tre lekte i bollhavet med övriga 02 or och såg ut att trivas som fiskar i vattnet :-)
Men att det med 9 stycken 02:or och 3 stycken 00:or skulle vara möjligt att ta sig direkt till Steg 3 i USM hade jag inte trott. Man bör nog passa sig även i steg 3 om man blir lottade i vår grupp för det här gänget är bra och det skulle inte förvåna mig om dom tog sig ett steg till.

Ett stort tack till Ingmar för allt och även vår grymma klack som körde vågen i Rimbo

/ ”Limpan”

Pojkar 03

I helgen spelade P03 två matcher i nivå 1 samt två matcher i nivå 2. I nivå 1 blev det seger över Spånga och oavgjort mot Skogås.

Vår lägsta nivå har blivit högre men vi lyckades inte nå vår högsta nivå som vi hade mot Switte och Tumba senaste sammandraget. Bara att fortsätta träna. Felix Hylander håller på att växa fram till ett monster i mål, väldigt positionssäker och gör sig stor i alla lägen. I nivå 2 spelade vi mot Skuru och Cliff. Jag lämnade ett gäng utespelare samt målvakten, Felix, hemma för att testa ett par av killarna på ovana positioner. Det blev vinst i första matchen och vi gick för en vinst även i den andra, men något skedde i andra halvlek som vi väljer att glömma bort. Matchen slutade oavgjord mot Cliff som förövrigt har en extremt skicklig V9.

/Bassel

Bollskolan

Bollskolan har haft en träning på lördagen och så en sammankomst i Högdalen där Silwing stod som arrangör. Återigen så kom det in nya barn till Bollskolan och det känns roligt. Det var nog nytt rekord när det gäller närvarande på träningen men det gick väldigt bra. Vi gör nu så att Daniel efter uppvärmningen tar hand om de ”stora” barnen och jag tar hand om de ”små” barnen och gör lite olika övningar.

P05/06/07 spelade 2 st matcher på söndagen med förlust i båda men det är ointressant just nu. Daniel hade bra hjälp av föräldragruppen både när det gäller matcherna samt att sitta i sekretariatet. Alla spelarna fick spela lika mycket och det är viktigt i början. Sedan kan man konstatera att mycket som man tränar på är helt borta när man möter motståndare som stressar och vill åt bollen. Blev inte så många ”kullager” och stegisättningar under matcherna.

Flera av Bollskolans barn var även uppe och tittade på A-laget på eftermiddagen och jag blev så stolt när de sitter med matchtröjorna på sig och är enbart glada.
Kommentar från en av spelarna: ”Vestis, kan det bli hands i handboll?” Det blev jubel bland publiken. Ser fram emot en ny träning på lördag.

/Daniel och ”Vestis”.

Populära artiklar