Full pott för flicklagen i helgen

Under helgen har våra duktiga flicklag varit igång som vanligt och här följer en kort redogörelse för helgens händelser.


Uppe med tuppen var vad som gällde för Flickor 01 och coach Åsa Halldin och lagledare Lina på lördagsmorgonen när det var match mellan Silwings tjejer och Skogås i nivå 1. Silwing leder serien och Skogås ligger fyra, så det fanns misstankar (förhoppningar?) om att det skulle bli en jämn och svår match – och även om inget tydde på det i första halvlek var det precis så det blev till slut.

Första halvlek spelade Silwing bra framåt – framför allt fick vi se fina samarbeten mellan ytternior och kant, med bra utdelning på kantskotten, och även några snygga genombrottsmål. Ännu bättre var spelet bakåt, och Skogås tilläts inte särskilt många chanser (och när de väl fick till det, hade vi flera fina målvaktsräddningar).

Andra halvlek började ännu bättre och en stund in i den ledde tjejerna med 12-6, men då kom det plötsligt en hel del grus i det tidigare så smidiga maskineriet. Bollar rann genom händerna, alldeles för snabba avslut (som var på tok för lätta för den duktiga Skogås-målvakten att ta) brändes iväg, för svåra passningar skickades in till linjen och en Skogåstjej fick rejäl fart på sin stegisättning och lurade försvaret gång på gång. Allt detta sammantaget plus att domarna skickade ut Silwingtjejer på 2 min på löpande band gjorde att Skogås kröp närmare och närmare. Ett tag skilde det bara två mål och det var riktigt darrigt.

Men tjejerna bet ihop, kämpade in i det sista och fick till ett extra litet ryck precis på slutet – och stod till slut som segrare med 17-14.

”Det bästa framåt idag var alla våra genombrottsmål och kantavslut samt vår kyla i 5 mot 6 spelet. Bakåt var det mycket bra försvarsspel i första halvlek och en bit in i andra. Det vi måste fila lite mer på framöver är spel i numerärt överläge och att få igång niometersskyttet.” Åsa Halldin, tränare Flickor 01

Det spelades under helgen ytterligare en match för Flickor 01, men då i nivå A, och två stycken för Flickor 00 (både i nivå 1 och nivå A) och Silwing-tjejerna tog storslam den här helgen och avgick med seger i samtliga fyra fallen.

Härligt kämpat alla Silwingtjejer! Grattis till segern! Nu är det bara två matcher kvar i nivå 1 i det ordinarie seriespelet.

 

Populära artiklar