Förändringar i spelartruppen

Trots att säsongen redan är i full gång fortsätter truppen att förändras. Vi har under de senaste veckorna fått in två positiva besked i form av två nya spelare i truppen, men också ett negativt.


Elias Karlsson-Pyk i IF GUIF

Elias Karlsson-Pyk i IF GUIF

Det första nyförvärvet, Elias Karlsson-Pyk (bilden), kommer från Eskilstuna och närmast från IF GUIF / HK GP och har flyttat till Stockholm på grund av studierna vid GIH i Stockholm. Elias är en stark mittsexa som jobbar stenhårt i försvaret men också är väldigt kontringsstark. Elias har redan hunnit med att göra två framträdanden sedan övergången blev klar, ett i Huddinge-tröja och ett i Silwing-tröjan senast i bortamatchen mot Borlänge och kommer att bli väldigt nyttig framöver.

Nyförvärv nummer två är målvakt och heter Markus Genestig. Han är ursprungligen från Växjö HF och har spelat både i IK Cyrus, Anderstorps SK men flyttade till Stockholm under 2013 och kommer nu senast från Tyresö Handboll. Markus är född 1988 och är en väldigt lång målvakt med bra räckvidd och bra utkast och är en annan typ av målvakt än de som redan finns i truppen.

Vi önskar både Elias och Markus varmt välkomna till klubben och hoppas att de ska trivas här!

Vi har också ett besked av lite mer negativ karaktär att ge och det är Anton Lietzén som efter 5 säsonger i Silwing-tröjan valt att lämna klubben för fortsatt spel med Swithiod. Anton, som kom till Silwing från IFK Tumba säsongen 2008/09, är förmodligen en av seriens kvickaste kontringsspelare och en oerhört lojal lagspelare. Han har under sin tid i Silwing spelat en hel del matcher med BK Sparta där han haft en väldigt postitiv utveckling.

Vi önskar Anton all lycka i sin nya klubb och du är självklart alltid välkommen tillbaka när du känner för det!

Populära artiklar