Flera anledningar att hålla koll på DM

”Säsongen börjar med DM” heter det på förbundets hemsida och i år finns det inte mindre än 4 anledningar att hålla lite extra koll på DM.


DM, eller Distriksmästerskapen, spelas under mitten av augusti till början på september och inleds med ett gruppspel för att sedan övergå i ett renodlat slutspel där segraren kan titulera sig ”Distriktsmästare” i Stockholm.

Denna säsong är det inte mindre än 4 lag med anknytning till klubben med i DM. Dels ställer vårt nya damlag upp i damturneringen, och i herrturneringen hittar vi förutom Silwing/Troja även Huddinge och BK Sparta.

Damerna ställs i gruppspelet mot Lidingö SK och Tumba HBK där 1:an går vidare direkt till semifinal och 2:an går vidare till kvartsfinal. I de övriga två grupperna spelar GT söder, Sannadals SK, Spånga HK, AIK, Skogås HK och Westermalms IF.  Gruppspelet inleds för damernas del den 18/8 borta mot Lidingö i Gångsätrahallen.

”En någorlunda tuff grupp med framför allt allsvenska Lidingö men även Tumba som jag vet har några av Sveriges bästa 98:or. Vi ser DM som matcher laget får spela ihop sig på och där alla kommer att få spela snarare än att jag toppar för att vinna.” säger Matti Berenett, tränare för damlaget.

För herrlagens del så fungerar det på samma sätt. Det är 3 grupper till att börja med där Huddinge, Silwing och Sparta blivit lottade i var sin grupp. Övriga lag i turneringen är Hammarby(Cliff), Sannadals SK, Sollentuna HK, IF SwithiodSkogås HK, Årsta AIK, Spånga HK och Matteuspojkarna.

Sparta som i år startar upp verksamheten igen efter någon säsongs frånvaro ställs som sagt mot Sollentuna (div 1), Swithiod (div 2) och Skogås (div 3.) Själva börjar man om från botten, det vill säga division 4 och är då det lägst seedade laget i sin grupp.

En tuff grupp med på pappret bra lag. Tror ändå att vi kan bli en otrevlig överraskning för något utav lagen, trots att vi inte är så bra tränade nuförtiden” säger Martin Frölinger, spelande tränare i Sparta. 

Precis tvärt om är det för Silwing som möter Årsta AIK (div 4), Spånga (div 3) och Matteuspojkarna (div 2), där får man istället ses som favoriter och från denna grupp genererar en 1:a plats en direktplats i semifinal medan en 2:a plats ger en plats i kvartsfinalerna. Detta skiljer sig från Spartas grupp där både 1:an och 2:an hamnar i kvartsfinal oavsett.

Det här blir bra träningsmatcher för oss”, säger tränare Niklas Palmqvist. ”Det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen och vi har ett väldigt nytt och ungt lag att spela ihop med den lite äldre ”stommen”. Det blir en perfekt start på säsongen och skönt att kunna fokusera på matcherna i sig istället för att fokusera på att skaffa fram motståndare. Roligare också att spela matcher som betyder något än ’meningslösa’ försäsongsmatcher, även om resultatet inte är så viktigt i den här fasen”.

Även i Huddinges grupp går 1:an till semi och 2:an till kvartsfinal. Huddinge har i sin grupp Hammarby, vilket vi förutsätter inte är elitserielaget utan ”U-laget” Cliff vilket i så fall innebär div1-motstånd. Vidare möter man också Sannadals SK från division 3. Då 2 av 3 lag går vidare borde det innebära att även deras chanser till avancemang vidare i turneringen ser bra ut.

Vi ser fram mot roliga ”derbyn” i slutspelet! Missa inte detta!


Läs mer:

”Säsongen börjar med DM” – Stockholms HF:
http://www.svenskhandboll.se/StockholmsHandbollforbund/Tavling/Tavlingsnyheter/SasongenborjarmedDM/

Gruppindelning och Spelschema DM:
http://www.svenskhandboll.se/StockholmsHandbollforbund/Tavling/Tavlingar/Distriktsmasterskap/Grupper15-16/

 

Populära artiklar