Fabian Birath skadad

Herrlaget har drabbats av ett bakslag i form av en skada.


För er som varit följt herrlaget och varit lite observanta så har ni säkert märkt att det är en spelare som saknats de två senaste matcherna, de båda mötena med Brännan. Det var på en träning strax innan jul som olyckan var framme och i en stegisättning råkar Fabian vrida till knäet och fick ordentligt ont. De som var på plats befarade det värsta direkt men efter det första sjukhusbesöket och inledande röntgen verkade det ändå positivt.

Nu var det dock värre än man först trodde och när svaren från magnetröntgen kom i tisdags stod det fast att det främre korsbandet och det yttre ledbandet var av såväl som skador på menisken och en förskjutning på lårbenet, och det blir med största säkerhet inget mer spel för Fabian den här säsongen.

Fabian Birath säsongen 2015/16

Fabian Birath säsongen 2015/16

”Ett mycket tungt avbräck såklart. Med sin längd och sitt skott så är Fabian en viktig pjäs för oss och efter en lite knackig inledning på säsongen hade han kommit igång ordentligt de senaste matcherna, framför allt i sitt försvarsspel där han varit riktigt bra och styrt upp det bakåt mycket bra som centerhalv. Det är också en väldigt härlig kille som bidrar väldigt mycket även på träningar och utanför plan så det är ett tungt tapp på flera sätt” säger tränare Niklas Palmqvist om skadan.

Exakt hur länge Fabian blir borta är fortfarande oklart men vi hoppas självklart att han ska kunna börja träna och spela igen så fort som bara möjligt.

 

Populära artiklar