Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 F01 mot Malmö

F01 mot Malmö

Silwings B-flickor tog sig som bekant vidare från ”Dödens grupp” i Åhus när de skrällde mot Torslanda och vann stort i den sista och avgörande Steg 4-matchen – och nu är Finalsteget äntligen här.


Som första flicklag i Silwing/Troja sedan 1996 är Flickor ’01, som även får hjälp av några 02-tjejer i USM-truppen, ett av Sveriges åtta bästa lag och får spela Steg 5 i Malmö.

Det vinnande konceptet har, enligt huvudtränare Åsa Halldin, varit att arbeta hårt med att få ihop gruppen under säsongen, då laget inför denna säsong fått in flera nya spelare. Den absolut största faktorn till att man gått så långt i USM är enligt Halldin att truppen är så bred, vilket har möjliggjort hög nivå på träningar även i tuffa tider med sjukdom. ”Det här är en mycket bred och jämn trupp med en fantastisk förmåga att plocka fram sina bästa jag när det verkligen gäller! De har ett målfokus som känns häftigt i så unga år.

Lagbild F01 efter Steg 4 i Åhus 2016-03-20

Lagbild F01 efter Steg 4 i Åhus

Tränartrion Åsa Halldin, Ann Guterstam och Joakim Lindgren tror att tjejerna kan gå hur långt som helst, men som favoriter ser de Stockholmsgrannarna Gustavsberg. Tjejerna själva tycker också att Gustavsberg är riktigt vassa men håller dock Kungälv som storfavoriter till guldet.

Oavsett hur det går i helgen gäller det att vara i nuet och njuta av hela äventyret, fortsätter Åsa Halldin. ”Vi ska samla på oss fantastiska handbollsminnen. Vi vet att kunskapen finns där. Nu hoppas vi kunna plocka fram den rätta attityden som krävs för att ta ett SM-guld!

Vi håller självklart alla våra tummar för tjejerna!


Silwing matcher i Steg 5:

Fre 22/4 13:30 Silwing/Troja vs Vadstena HF
Fre 22/4 19:45 Silwing/Troja vs Kungälvs HK
Lör 23/4 13:30 Silwing/Troja vs Näsby Handboll


Läs mer:

Silwing B-flickor klara för Steg 5! – silwingtroja.com
USM-finalerna Livesänds – svenskhandboll.se

 

Populära artiklar