En tuff och lärorik helg

Precis som rubriken och vad jag antydde efter vårt läger väntade en tuff men lärorik helg under Eskil Cup.


Vi inledde mot Rimbo HK som spelade ett fysiskt spel som ställde oss i början av matchen. Vi kom snabbt i stort underläge men när ”chocken” lagts sig avslutar vi första halvlek riktigt bra med tätt försvar och snabba omställningar. Underläge med 11-12 och vissa förhoppningar infann sig men även i andra halvlek tappar vi rejält och nu orkar vi inte kämpa oss tillbaka igen. Nyttigt att få spela mot ett så fysiskt lag, vilket även väntade mot HK Eskil i matchen efter.

Vi inleder bra mot Eskil och förutom en 5-minuters period i första halvlek håller vi målmässigt jämna steg hela matchen. Vi har svårt att få till det framåt men bakåt spelar vi riktigt bra och jobbar fint både i sid- och djupled.

Gruppspelet avslutas mot HK Cliff som vunnit båda sina första matcher. Cliff något lättare fysiskt men oerhört kvicka med Ivan Wrede i spetsen. Vi tar ledning med 6-3 som i paus är 12-11 efter ett betydligt bättre anfallsspel än i de tidigare matcherna. Vi fortsätter positivt även i andra halvlek men vid 15-15 och med 10 minuter kvar tappar vi till 16-19 och där avgörs matchen.

Detta innebar spel om 5-8:e plats på söndagen där allsvenska CaperioTumba väntade i den första matchen. Vi ligger målmässigt lite efter hela tiden men visar upp en oerhörd glöd och kämpainställning vilket gör matchen jämn till slut. Som tidigare mycket bra försvarsspel och hemspring men framåt finns mer att hämta.

Helgen avslutas med lokalderby mot IK Bolton för att undvika jumboplatsen. Matchen blir ett ställningskrig där lagen byter ledning och mål med varandra men i paus är det ledning för Bolton. Upplever att vi är något trötta, vilket vi kanske var, men killarna biter ihop på ett beundransvärt sätt och vägrar låta matchen glida oss ur händerna. Vi vänder till ledning 13-12 som blir 14-15 som till slut blir 17-15. Små marginaler men oerhört imponerande insats och till slut en 7:e plats i Eskil Cup.

Under helgen har vi fått en massa erfarenhet mot tyngre och starkare lag vilket bör gynna oss framöver. Vi har visat att vi kan spela både ut- och nedgrupperat försvar vilket ger större möjligheter att förändra en matchbild. Bra organisation i hemspringet men vi ska arbeta vidare på att bli effektivare i våra egna uppspel.

Individuellt var det flera som höjt sig rejält under helgen och stärkt sina aktier. Roger mycket stabil i mål men även oerhört roligt att se juniorkeepern Albin Friedrichsen göra A-lagsdebut och stå för flera bra inhopp med sista 10 min mot Bolton som topp.

Kommande helg blir det matcher i Borlänge mot just Borlänge HK och HK Eskil en gång till, men innan dess ska vi i veckan lägga fokus på anfallsspelt samt att få alla friska och hela.


Slutställning Eskil Cup 2014:

  1. Skånela
  2. GP
  3. HK Eskil
  4. Cliff
  5. Rimbo
  6. Tumba
  7. Silwing
  8. Bolton

Silwings resultat i siffror:

Rimbo – Silwing 25-16
Eskil – Silwing 15-13
Silwing – Cliff 17-22
Tumba – Silwing 17-15
Bolton – Silwing 15-17

Populära artiklar