Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 En nästan perfekt dag

En nästan perfekt dag

I denna krönika blir det lite om bollskolan, BK Sparta, landslagsuttagningar samt vad jag inte är imponerad av.


Lördagen började med att jag hade bollskolan i Bandhagshallen mellan kl 10.00.11.00. Jag har varit bortrest 2 lördagar i rad och då har Kevin drivit träningarna med utmärkt resultat som följd. Själv var jag oerhört laddad och spänd inför dagens träning.

När jag komer dit så möts jag av rätt många nya spelare och det är 12 st pojkar som vill träna. Då saknades några etablerade i Elmer, Leon, Alex och Elliot. Elliot råkade ut för en allvarlig skada i veckan då han på förskolan bröt lårbenet och nu blir borta 1-2 månader. Tråkigt för både Elliot samt bollskolan. Krya på dig Elliot.

Jag har ju skrivit om det tidigare att jag har fått barn till f.d spelare til bollskolan. Nu dök det upp ytterligare barn till spelare som jag har haft kontakt med (motståndare). Remy från Polisens P83 lag kom ned med sina 2 pojkar födda 08 samt en spelare som jag tyvärr nu tappat namnet på. Vänsterhänt pappa som spelat i Bolton (under Brejdings tid där). Jag kan ju inte varit så illa omtyckt som ledare när nu jag erhåller deras barn till bollskolan. Blir glad och stolt givetvis.

Träningen gick alldeles utmärkt och hör och häpna, jag har minst 3 st vänsterhänta nere på träningen. Rätt roligt att se dessa vänsterhänta, de är väldigt tekniska direkt de får en boll i handen. De har ett klart försprång direkt. Om man frågar deras föräldrar om de är duktiga på att rita också så nickar i princip alla föräldrar ja på det. Vänsterhänta är mer konstnärligt lagda (lite bohemer kanske också). Kul är det i alla fall. Vilket lag vi kommer att få ut av dessa små pojkar.

I och med att det är så oerhört många f.d aktiva föräldrar som sitter på läktaren så blir det lite nervöst som tränare. Tycker de att övningarna är bra, är deras barn nöjda, kommer de tilbaka osv. Oerhörd press på tränarteamet:-).

Efter bollskolan så blev det BK Sparta. Där blir jag bekymrad av att så många både unga och gamla inte tycker det är så roligt att vara med. Jag och Zooma talar med varandra några gånger i veckan (kallar lag) och tycker det är väldigt roligt att leda laget. Nu har vi av brist på spelare fått lov att spela också och det är ofantligt roligt att hålla i en boll och löpa lite, med betoning på lite. Jag kan för mitt liv inte förstå varför det är så svårt att få dit folk. Nu mötte  vi MP farmarlag och det var i princip deras gamla a-lag och de tyckte nog att det var lika roligt som jag och Martin. Väldigt trevlig stämning på plan, inte tillstymmelse till gnäll på domarna eller annat skit. Kevin och Pego från P97 spelade nonstop och gjorde det alldeles utmärkt. Pego gjorde 4 mål men kunde gjort 4 till med lite bättre självförtroende. Kevin gjorde 1 mål och var väldigt bra bakåt som H2. Klockren. Vi sade till Kevin att ligg lågt och ta utsida, går de innåt i banan så får Dominikke hjälpa dig. Enkla direktiv som han fullföljde pefekt. Kan inte förstå de P97 spelare som tackar nej till att spela med Sparta på grund av det ena dåliga skälet efter det andra. När skall Ni spela mot vuxna? När Ni blir seniorer själva? Nu spelar ju allt från P97 , P96, P95 i elitserien? Ni äldre som är väldigt tröga på att svara Martin är jag också besviken på? Säg till frugan om att ni vill ha lite ”egen tid” och kom och spela med Sparta, det är sjukt kul nämligen.

Vi förlorade med 36-37 och själv fick jag lov att spela ca 20 minuter. Zooma spelade i princip 60 minuter (trots stukad fot) och det med ett leende på läpparna.

Måste nämna en oerhört lojal spelare i Anton Litzen. Han har i de två matcher jag varit med gjort 23 mål och är som en Duracellkanin. Jädrans vad hans fötter går fort. Måste få en a-lagschans snart. Inte nog att han gör många mål, han är alltid lika glad och sympatiskt också. Vilken hjälte.

Spartas målskyttar: Anton Litzen 13, Dominik Dietler 7, Martin Mineur 7 (1), Pego Gojkovic 4, Martin Frölinger 3 samt Kevin Branzell 1.

Tackar även Hasse och Lukas för att de satt i sekreteriatet. Blev mycket skrivande.

Nu till lite annat och det med landslagsuttagningarna.

Om Ni läst detta så är ju Jonas Källman ej med (återigen) och då har man kallat in Andreas Berg från Önnered. Han är ju ungdomsvärldsmästare och en väldigt lovande V6, inte ty tal om något annat. Men nu tar man in honom i a-landslaget för att testa honom. När uttagningen blev offentlig så hade han gjort 1 elitseriematch? Man tar alltså Berg före sådana spelare som Tholin i GUIF, Tellander i Alingsås, Dolk i Hammarby? De har levererat i klubblaget år ut och år in men aldrig fått den chansen. Tellander fick en chans förra året och gjorde succe. Nu bortplockad ? Dolk vann skytteligan men bli inte testad? Tholin har visat i GUIF och internationellt att han håller oerhört hög klass. Motivet är han Berg är lovande och skall testas.

Nu tar man även in Philip Stenmalm från Drott istället för KED (skadad igen). Skall testas i hårt sällskap? Varför testar man då inte Emil Bergman som nu gör succe i Tyskland? Måste väl vara lite större att ha gjort ca 50 mål i bundesliga än 20 i elitserien? Varför får inte Marcus Olsson i Kristianstad bygga på sin internationella rutin? Visste inte att landslaget var en kombination av a-landslag samt utvecklingslag. I vilken annan bollidrott i Sverige gör man så?

Om man nu skall teste spelare så är det ju oerhört konstigt att Andreas Nilsson är med? Inte varit särskilt lyckad i landslaget, kan inte spela försvar och gjort 4 mål i Hamburh och i Bundesliga? Har inte varit ordinarie på 1 1/2 år? Borde man inte testa någon annan på den positionen också. Andreas vet de ju var de har som de säger om de andra spelarna.

Sett några eliseriematcher på SVT Play och måste nämna Ystad. Vad händer där.

De är väl proffs allihopa och heltidsanställda tränare. Så erbarmligt dåligt spel är det länge sedan jag såg på denna nivå. Ser absolut inga avtal, inget fas 2 samt uselt försvarsspel. Vad tränar de på?

Jag ser rätt mycket internationell handboll och inget av det ny spel som annammas finns i Ystad. Några vanliga juggestarter och sedan ”nada”. Oerhört stelbent handboll och framförallt tråkig handboll. Är inte så imponerad av handbollen i elitserien överhuvudtaget.

Avslutade lördagen med att åka och se tungviktsmötet i Div 1 Norra mellan Tyresö och Eskil. Den slutade 29-29 och det var väl rätt rättvist. Som vanligt alldeles för mycket fokus på de unga domarna. De måste få chansen att utvecklas med sådana här matcher. Såg i några bloggar att man diskuterat vilken som är seriens bästa spelare? Många säger Johan Brun, en del Micke Johansson eller Daniel Johansson i Eskil. Daniel är i mina ögon en elitseriemålvakt som jag tycker slängt bort sin karriär. Är absolut en kandidat till seriens bästa. Micke och Brun är det inte.

Även fast jag är jävig så håller ju Olle Hanserius bra mycket större potencial än än dessa 2 om man ser till helheten. Oerhört bra bakåt, bra kullager, bra vanlig stegisättning, klart bättre än Brun och Micke. Han har även ett större register innanför prickade än de andra, bättre sammarbee med båda M6 samt kantspelarna. Väljer Olle 10 gånger av 10 om man jämför med de övriga.

Slut för denna gång

PS. Varför blev dagen inte perfekt? Så klart för att vi förlorade med Sparta. DS


Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar