Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 En kort summering av USM-helgen

En kort summering av USM-helgen

Med tre lag på plats i Malmö var förhoppningarna stora, vi försöker lite kort summera ihop vad som hände i helgen.


Flickor B

Flickor B öppnade otroligt starkt på fredagen. Man spelade två matcher redan första dagen och vann båda dessa. Första matchen blev det seger mot Vadstena med 17-13. I andra matchen ställdes man mot favoriterna Kungälvs HK, och vilken match man gjorde. Man krigade på från start till slut och gick ett tag uupp till en tvåmålsledning. Man lyckades aldrig dra komma ifrån mer än så utan det blev en dramatisk match ända in till slutsignalen, men till slut stod tjejerna där som segrare med 15-14. Full pott första dagen alltså.

Tilde Skoog utsågs till turneringens bästa V6

Tilde Skoog fick en plats i All Star Team som turneringens bästa V6.

Inför lördagens enda match var förutsättningarna att Silwing toppade gruppen på 4 poäng, Näsby och Kungälv hade 2 poäng vardera och Vadstena låg sist på 0 poäng. Detta blev till slut en målskillnadsaffär. Kungälv slog planenligt Vadstena och var klara för semifinal och Näsby och Silwing spelade om den sista platsen. Här händer dock något med tjejerna och fredagens fina spel är som bortblåst och man underpresterar tyvärr totalt mot Näsby och förlorar med hela 12 bollar. Alla tre lagen slutar på 4 poäng men Näsby slutar på +18 mål, Kungälv på +11 och Silwing på -8. Otroligt synd för dessa duktiga tjejer då man presterade riktigt fin handboll under fredagen. Kungälv gick sedan vidare och besegrade Skövde HF i semifinalen men föll sedan mot Gustavsberg i finalen med uddamålet. Silwingtjejerna fick spela placeringsmatch om platserna 5 och 6 mot Lugi och kammade hem femteplatsen efter en komfortabel seger med 23-12.

Oerhört tungt för tjejerna att falla på målskillnad, hade varit kul att se hur de hade tagit sig an motståndet i semifinalen, men oavsett detta gör man 3 riktigt bra matcher och förlorar bara 1 match på hela helgen och visar att man blir att räkna med framöver! Grymt bra jobbat tjejer!

En som verkligen var i form i helgen var Tilde Skoog som också utsågs till helgens bästa vänstersexa och fick en plats i turneringens All Star Team. Stort grattis!

Det var också väldigt kul att se de yngre i laget, Tindra Balczar och Elsa Kjellgren, som båda är födda 02 men tar för sig och har stora roller i detta 01-lag. Tindra kom också med på Handbollskanalens talanglista, absolut en tjej att hålla koll på framöver alltså.

Pojkar A

A-pojkarna inledde helgen med ett hett derby mot lokalkonkurrenterna från Nacka, Skuru IK. En match som länge var väldigt jämn, men efter ca 40 minuters spel gör Skuru ett ryck och går ifrån till en tremålsledning. En ledning de sedan skulle behålla hela vägen och slutresultatet skrevs till 24-20 till Skuru. Skuru kom rikigt laddade till match och hade höjt nivån från förja helgens slutspel ordentligt samtidigt som silwingkillarna så ut att ha lite premiärnerver och inte kom upp i sin vanliga standard varken i försvars- eller anfallsspelet. Det skulle sen bli Silwing och Skuru som knep de två seminfinalplatserna i denna grupp efter att de båda besegrat både Aranäs och Skövde med ganska klara siffror.

I semifinalerna blev det dock tuffare för de båda stockholmslagen där Skuru förlorade mot Sävehof med 24-20 och Silwing gick på pumpen mot Lugi med samma siffror. Man gör dock en mycket bra match mot Lugi. Lundalaget ryckte efter ca en kvarts spel till sig en tremålsledning som man sedan jobbade ikapp och vid 15-15 står matchen och väger. Man byter sedan mål ett tag fram till 19 lika men sedan lyckas Lugi återigen ta en tremålsledning och slutresultatet skrivs till 24-20, mycket tack vare duktige skytten Karl Wallinius som stod för 9 fullträffar.

Erik Lindfors säsongen 2015/16

Erik Lindfors fick en plats i All Star Team som bästa målvakt

I bronsmatchen ställdes man sedan återigen mot Skuru och fick chans till revansch. Man väljer här att ge många spelare speltid och man bjuder Skuru ändå på en bra fight men det är till slut Skuru som avgår med segern igen, denna gång efter en match som gick till förlängning efter 25-25 vid full tid! Slutsiffror blev till slut 27-30.

Den vanligtvis notoriske målskytten Andreas Windahl blir hårt tagen hela helgen och hade inte riktigt sitt vanliga fokus på straffarna. Dock blixtrar han till så fort hans försvarare slappnar av och stod som vanligt för en hel del spektakulära mål både från kanten och från 9-meter. Totalt 26 mål blev det i helgen för Andreas, vilket självklart inte är fy skam, kanske har man blivit lite bortskämd under de tidigare stegen.

Noterbart är också att Oskar Gransten och Jakob Ewaldsson tillsammans stod för hela 32 mål av Silwings totalt 47 de två avslutande matcherna.

Även här var det spelare som imponerade på All Star-juryn och hela 3 spelare från Silwing/Troja fick en plats i All Star Team. Ovan nämnda Andreas Windahl blev utsedd till turneringens bästa vänstersexa, Love Olsson bästa högersexa och Erik Lindfors utsågs till turneringens bästa målvakt, stort grattis till er och stort grattis till hela laget och er fjärdeplats!

Herrjuniorer

Även juniorerna inledde helgen med ett Stockholms-derby mot IK Bolton. En jämn kamp som Bolton långa stunder såg ut att ha greppet om och med några minuter kvar har Bolton en tremålsledning.  Det blev dock ett drama i slutsekunderna där Bolton tar timeout vid ställningen 23-23 och ca 30 sekunder kvar på matchen. Men efter ett ödesdigert felpass av en Bolton-spelare får man en sista chans till kontring och Johan Waltin kan göra matchens sista mål med bara 20 sekunder kvar. Det var också första gången sedan ställningen 2-1 som man var i ledningen i matchen. ”Slaget om Stockholm” slutade alltså med seger för Silwing/Huddinge 24-23. Starkt jobbat att orka komma tillbaka och om!

På lördagen inledde man sedan mot Alingsås där man gör en mycket bra match. Man spelar utgrupperat och stundtals med dubbelpunkt på firma Ek/Claar vilket verkar skapa mycket problem för Alingsås. Efter en bra period i slutet av första halvlek rycker man åt sig en tremålsledning till ställningen 14-11 i halvtid. Dessvärre gör Alingsås V6, Benjamin Helander, en mycket bra match och ställer gång på gång till oreda för försvararna och står för hela 11 mål denna match och man orkar tyvärr inte hålla sin ledning riktigt hela matchen utan när det ska till att avgöras kliver Alingsås ”stjärnor” fram och under matchens sista 5 minuter lyckas Alingsås göra 4-0 genom just ovan nämnda Claar, Ek och Helander och vänder tyvärr matchen till en förlust i en annars mycket bra genomförd match.

Näst på tur och sist ut i gruppspelet var HK Aranäs. Förutsättningarna var vinst lika med avancemang och man hade det fortfarande i egna händer. Lagen följs åt länge men strax innan halvtid rycker Aranäs till sig en fyramålsledning. Under andra halvlek utökar Aranäs sin ledning och leder som mest med 6 mål i en match som annars präglades av mycket utvisningar. Ett tag kändes det som att varje kontakt med mittsexorna renderade en utvisning och det blev hela 14 utvisningar (7 för vardera lag) i en match som var långt ifrån ful.

Lukas Herwig säsongen 2015/16

Lukas Herwig stod för flera fina prestationer under helgen.

I match om 5/6-plats mötte man sedan Redbergslid och även juniorerna valde att i denna sista match gå runt på mycket folk vilket aldrig gjorde matchen särskilt intressant då Redbergslid var alldeles för starka. RIK rivstartade och tog direkt en ledning med 6-0 och sedan kändes det som att man mest spelade av matchen. Slutsiffrorna skrevs till slut till 21-33 där f.d. Silwing-spelaren Viktor Ahlstrand stod för 9 av RIK’s mål.

Till slut alltså en mycket hedrande sjätteplats för Silwing/Huddinge-juniorerna. Med tanke på att man var tippade sist av de åtta lagen så är det absolut godkänt med en sjätteplats, och sett i ett större perspektiv så är det inte fy skam att vara sjätte bästa lag i Sverige.

Om man ska plocka ut några av spelarna som utmärkte sig under helgen så måste vi självklart nämna Lukas Herwig som alltid är farlig inne på linjen. Stundtals söker man honom kanske lite väl mycket, men samtidigt så är det inte många gånger det inte blir straff eller mål när man väl får in bollen. Det verkar också som att ju längre säsongen gått så har samarbetet mellan Simon Nyberg och Lukas fungerat bättre och bättre och det var många av inspelen som kom just från Simons händer.

Johan Waltin var en annan spelare som såg väldigt inspirerad ut under helgen och gjorde förmodligen några av sina bästa matcher för säsongen under helgens USM-spel. Han bjöd bland annat på några härliga skottfinter som ställde motståndarförsvaret totalt.

Summering

Det var en riktigt härlig handbollsfest vi bjöds på i Malmö. Bra arrangemang rakt igenom och många fina handbollsmatcher och prestationer på alla nivåer, och när vi dessutom får uppleva det med så många Silwing-lag på plats så är det svårt att inte njuta. Det är bara att hoppas att den härliga trenden för våra ungdomslag håller i sig även till nästa år och att du som inte upplevde det på plats i år får chansen att göra det nästa år, för vi vill absolut tillbaka!

Nu fortsätter vi att jobba internt med planeringen inför försäsongen och inför nästa säsong, och förhoppningsvis kommer det arbete vi startat upp för att stärka tränare och ledare och för att samarbetet och utbytet mellan lagen ska bli ännu bättre ge frukt så att vi återigen får en anledning att åka till finalsteget.

 

 

Populära artiklar