En härlig helg

I mitten på augusti åkte A- och J-truppen på läger till Vässarö tillsammans, och det var långt ifrån ett vanligt träningsläger. Muskler och kondition fick stå åt sidan denna helg, istället var det fokus på samarbete, kommunikation och (såklart) att ha kul!


En väldigt viktig komponent i bygget av den här säsongens upplaga av Silwing/Troja har varit att få ihop en bra grupp som verkligen trivs tillsammans. Ett lag kommer alltid att lyckas bättre än en grupp individer och det är något vi har tagit fasta på under försäsongen och är något som (vi hoppas) har genomsyrat allt vi har gjort under sommaren. Det är också otroligt viktigt att man känner att man får göra sådant man tycker är roligt, och framför allt att man har roligt när man gör det.

Med detta i sinnet bokade vi tidigt in en helg ute i stockholms skärgård där fokus helt och hållet skulle ligga på just dessa bitar, och jag tror att jag talar för alla inblandade när jag säger att var det något vi hade så var det just KUL!

 Vässarö augusti 2015/16

Vässarö augusti 2015

På fredagseftermiddagen tog vi oss ut till Vässarö. Det blev en lugn första kväll och efter lite kvällsfika pratade vi mycket om vad orden ”laganda” och ”lagmoral” betyder och vad det innebär. Det blev sedan till att rulla ut liggunderlag och sovsäckar för att sova inomhus första natten.

På lördag morgon var det väckning väldigt tidigt för vissa och efter frukost var det dags för de första aktiviteterna. Aktiviteterna bjöd på många ovana situationer och den röda tråden i varje övning var såklart samarbete och kommunikation. Det var allt från att fylla ett trasigt rör med vatten, ta sig igenom en hinderbana tillsammans till ”Stocken”, ”Cirkeln” och att ta sig upp för ett högt plank. Ibland alla tillsammans och ibland med lite tävling i lag.

 Vässarö augusti 2015

Vässarö augusti 2015

Vi gick sedan ut till den norra sidan av Vässarö för att sätta upp läger, och här blev vi snabbt varse hur få i årets trupp som har gjort lumpen. Uppgifterna bestod i att dels bygga vindskydd där vi skulle sova för natten, laga mat, samt göra upp en eld. Vi kan väl säga att resultatet var blandat men med lite vägledning av vår masterguide Anto Serra lyckades de flesta till slut med sina uppgifter. Efter grillning och middag vid lägerelden blev det bastubad och ett kvällsdopp (för de flesta) för att sedan ta sig tillbaka till lägerelden innan det var dags att avsluta för lite välbehövlig vila i de fina vindskydden.

Söndagen fortsatte på samma sätt som lördagen. Efter att vi packat ihop vårt läger bar det av till trapperspåret för att inspektera de gamla trapperstigarna och deras fällor och ingengörskonster. Därefter var det dags för kanotpaddling, något som många hade sett fram emot. Eller eftersom schemat var mer eller mindre hemligt under hela helgen så var det många som hoppades att det skulle vara paddling på schemat. Vi kan väl säga att alla inte var helt bekväma till sjöss, se för er själva…

 

Vässarö 2015 – The Big Race from HK Silwing/Troja on Vimeo.

Jag vet att det var många av spelarna som på förhand var lite skeptiska till denna helg, men jag tror att jag med säkerhet kan säga att ingen som var med ångrar att de följde med utan tvärt om är väldigt glada att de tog ”chansen”. Jag tror också att detta var startskottet för att svetsa ihop den grupp som idag har visat sig ha väldigt kul ihop, varje vecka och varje träning!

Förhoppningsvis får vi chansen att göra något minst lika bra och roligt nästa säsong!

 

Populära artiklar