Damlaget upp i Division 2

Inför säsongen kunde vi berätta att vi återigen skulle ha ett damlag i seriespel. Man fick börja från början och startade om i damernas division 3 och har sedan dess satsat uppåt. Damernas tränare Matti Berenett berättar mer om säsongen.


– Vilken resa vi gjort. Från att hela gänget går från Skogås så landar vi i underbara Silwing/Troja där vi ska försöka starta om och ta oss tillbaka dit där vi hör hemma, vilket visat sig vara en av de tuffaste division 3-säsongerna hittills med flera otroligt starka lag som satsat stenhårt på att gå upp till division 2.

Med lag som Tumba, Gubbängen och Stockholmspolisen i serien, där många satsat mycket på att ta sig upp, var det inte den lättaste uppgiften att ta den åtråvärda förstaplatsen och få flytta upp.
– Där kan jag med facit på hand kan säga att alla dessa lag hade slagits om seriesegern i division 2 för den var riktigt dålig i år.

– Laget har fått in en hel del nya tjejer tillsammans med de gamla Skogås-spelarna, och att få ihop dem som en enhet och att hitta varandra och att klicka både på banan och utanför har inte varit så lätt alla gånger. Men vi lyckades galant tack vare den härliga grupp vi har. Vi spelar tydligare och tydligare både framåt som bakåt ju längre säsongen gick och har tagit några underbara skalpar under resan, inte minst bortamatchen mot Tumba i en fullsatt idrottshall är något jag verkligen kommer ta med mig genom livet. Vad vi är kapabla till som lag och enhet. Det har och kommer alltid vara vårt signum. Laget före jaget.

”Jag kan lova er att detta bara är början. Både tjejerna och jag vill mer!”

Matti Berenett, tränare för damlaget

Matti Berenett, tränare för damerna

Det blev dock ingen serieseger i år. Tumba var för starka och har endast 1 förlust på hela säsongen (alltså mot just Silwing) och toppar tabellen 5 poäng före Silwing och med 2 matcher mindre spelade. Men då det redan nu verkar vara ont om lag i division 2 nästa säsong så ska förbundet ha utlovat en plats i division 2 kommande säsong till den bästa tvåan, sett över alla division 3 serier, och det är alltså Silwing/Troja. Så om inget annat händer blir det alltså division 2 för damerna nästa säsong ändå!

– Jag är otroligt stolt över det vi redan uppnått denna säsong, men jag kan lova er att detta bara är början. Både tjejerna och jag vill mer!

Stort grattis till Matti och framför allt  till alla tjejerna i damlaget som gjort en mycket fin säsong! 

 

Populära artiklar