Damerna – säsongen 17/18

Inför säsongspremiären 17/18 har vi hört oss för lite med både Damlaget och Herrlaget om deras funderingar inför vad som komma skall. Här kommer Damlagets huvudtränare Matti Berenetts tankar om säsongen som står för dörren, i samtal med Damlagets lagledare Sarah Melander:


Inför säsongspremiären 17/18 vill vi förstås höra efter med de ansvariga i både Damlaget och i Herrlaget om hur tankarna går. Vad har de för funderingar inför vad som komma skall under den nya säsongen?

Här kan ni läsa om Damlagets huvudtränare Matti Berenetts förväntningar på säsongen som står för dörren och vilka förutsättningar som gäller, i ett litet samtal med Sarah Melander, lagledare i Silwings Damlag:

Det verkar ha hänt en del över sommaren, Matti. Hur ser det ut i laget nu inför hösten?
”Ja, verkligen. Det har hänt en hel del. Framför allt har det kommit en massa nya juniorspelare till oss, vilket gör att vi även har ett DJ-lag i seriespel och JSM-spel nu, och det gör oss väldigt stolta. Totalt sett med både DJ- och damlagsspelarna så är vi en trupp på runt 30 spelare nu.”

Damlagets huvudtränare: Matti Berenett

Damlagets huvudtränare: Matti Berenett

Kul! Silwing växer verkligen, med andra ord?
”Ja, det kan man lugnt säga. Vi har inte funnits så många år i klubben, men vi har både ett Division 2-lag och ett Division 4-lag plus nu också ett juniorlag. Rätt bra jobbat, tycker jag.”
Hur ser du på målsättningen inför säsongen?
”Bra fråga. Div 2 är tuffaste någonsin, men att vara bättre än förra säsongen är vårt mål. Div 4 ska vi vinna, så att vi får ett lag i Div 3 till nästa år. För DJ är målet Steg 3 i SM, men framför allt att sätta junisarna på kartan. Vi satsar på vår spelidé och på harmoni i truppen.”
Föreningen önskar Matti och alla DJ- och Damlagsspelare stort lycka till säsongen 17/18 och kan bara instämma i Mattis uppmaning: ”Var nere och heja fram våra härliga spelare. Vi behöver er på läktaren!”

 


Populära artiklar