Comeback av Olle Hanserius

Ni som var på matchen mot IK Bolton senast noterade säkert att en nygammal spelare var tillbaka på planen.


Olle Hanserius som efter förra säsongen valde att ta ett avbrott från handbollen har nu fått tillbaka suget att spela och valde då självklart att komma tillbaka till sin gamla klubb.

Olle har varit en mycket viktig spelare för Silwing under flera säsonger och kommer förhoppningsvis att tillföra ytterligare en dimension till spelet, inte minst försvarsspelet då Olle inte bara är en duktig försvarsspelare utan också tillför välbehövlig längd och rutin till mittblocket.

Då han inte spelat sedan i mars är han lite ringrostig, vilket syntes under delar av premiärmatchen mot IK Bolton i söndags. Men då ska man ha i åtanke att han endast hade gjort två träningar med laget sedan serien avslutades i våras.

”det är jäkligt kul att en sån klasspelare som Olle väljer att spela igen, han kommer att tillföra mycket på planen! Förhoppningsvis gör det också att poängen kommer börja klinga in!”Roger Fredriksson, lagkapten

Olle Hanserius mot DIF säsongen 2012/13

Olle Hanserius mot DIF säsongen 2012/13

Tränare Mats Nyberg kommenterar comebacken:

”Vi har ju minst sagt haft en tung start och det finns ju givetvis en rad förklaringar till detta. Jämfört med förra årets lag så startade vi serien utan flera tongivande niometersspelare från förra året samt även de mittsexor som spelade mest. Det gör ju också att flertalet av de som spelade i mittförsvaret också saknas då det är samma spelare. De som ersatt har gjort det bra men de är svårt att ersätta så många spelare samtidigt och därför kändes det otroligt bra att Olle gjorde comeback i förra veckan.

Försvaret blev direkt mycket bättre och med någon vecka till på träningarna så kommer vi se lika stora positiva förändringar i det offensiva spelet då Olle är en klasspelare i bägge riktningarna. Dessutom är ju han spelat många år i klubben och spelare som har hjärta för klubben påverkar laget ännu mer i rätt riktning vilket stärker moralen för hela laget.

Det är riktigt skönt att Olle är tillbaka i laget.”

Precis som både Mats och Roger nämner så är det riktigt kul att ha Olle tillbaka i laget och truppen ser starkare och starkare ut för varje vecka trots att det gått tungt i seriespelet. Även Fredrik Beckman verkar vara på väg tillbaka in i truppen efter en längre tids uppehåll, även han är ett mycket positivt tillskott till truppen och förhoppningsvis räcker det till poäng redan på söndag då det är bortamatch mot HK GP i Eskilstuna Sporthall.

Populära artiklar