Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 BK Sparta, stängda ligor, landslag och lite annat.

BK Sparta, stängda ligor, landslag och lite annat.

Jag börjar med något som jag ser fram emot väldigt mycket. 


Martin och jag har fått till ett väldigt bra Sparta på söndag. Det är så sjukt kul att vi får spela med ett flertal av ”mitt” ungdomslag P82. Jag började träna dem när de var ca 7 år och nu kanske jag får vara på plan tillsammans med dem 24 år senare. Medge att det är rätt häftigt. ”Glimman”, Victor och Ola kommer att vara med och det känns så roligt så jag nästan blir som Bert Robertsson i Skellefteå Hockey, tårögd.

Hoppas att dagens ungdomstränare får vara med om något liknande eller i vart fall bygga in så mycket glädje, trygghet så spelarna fortsätter spela i Silwing långt uppe i åldrarna. Handboll är ju en fantastisk idrott att spela för att ha det socialt väldigt kul. Kan tänka mig att ”Glimman” gör så att jag kommer att skratta några gånger på söndag. Vi kunde varit ytterligare några stycken men tyvärr bröt ”Kotte” tummen i förra matchen, 2 anfall, 2 mål och sedan så blev han skadad. Christian Dennerlöv fick problem med ryggen och måste avstå. Skrev det på twitter (följ @RVestberg), nu väntar vi in Grundsten från Spanien och Jonte från Norge så blir det perfekt. Medans jag sitter och skriver detta så ringer ”Walle”. Han är på ett sprudlande humör, drar några historier och berättar att han köpt ny soffa och att några hjälpt till att städa hela lägenheten. ”Vestis, om du kommer hit så får vi sitta i trappuppgången och festa för jag vill inte stöka ner hemma.” Han är grym våran ”Walle”. Jag blir lycklig när jag pratar med honom.

Nu över till något helt annat som jag tänkt på och som blev förödande för en idrott. Ibland så utgör representanterna för idrotten en börda eller i vart fall gör dom helt tokiga beslut.

Har ni tänkt på att basketen är totalt mediaskugga!? Jag som är handbollsnörd, hockeynörd följer ju publiksiffrorna i de olika idrotterna. Basketen har publiksiffror som Allsvenskan i handboll (med några få undantag). Trots det så består varje lag av importer och jag kan tänka mig att de tjänar i paritet med Kristianstads spelare. Vad är då problemet? De tog i mina ögon ett förödande beslut för några år sedan att stänga ligan. Det är alltså inga kvalmatcher varken uppåt eller nedåt. Säga vad man vill om kval men det drar till sig publik, media och spänning. Nu är ligan stängd och det är stendött till slutspelet. Finns ingen spänning i de underliggande serierna heller. Om jag förstår det rätt så kommer man bara upp om något lag drar sig ur eller ej erhåller licensen. Snacka om att bita sig själv i svansen. Svårt att bedriva verksamhet i de små klubbarna. Om jag kommer ihåg det rätt så är det väldigt mycket ungdomar som spelar basket i Stockholm, men de syns ju inte och känns som det är en sport på utdöende i Sverige.

Innebandyn har också gjort ett rätt dåligt beslut. Man sålde rättigheterna till TV4 Sport och där visas i och för sig innebandymatcher, men för den breda publiken så är det noll och intet. Verkar totaldött medialt sett. Inga publiksiffror (utom på vissa ställen). I Stockholm verkar elitlagen ha tappat både publik samt i spelkvalite.

 

Det är ju så oerhört lätt att klanka på SEH, men vilket geniallt beslut att sälja rättigheterna till SVT1 och Vinterstudion. Vilken skillnad på medialt intresse. Skidor drar oerhört mycket publik och när de dragit några bira sitter de kvar och ser handbollen. Grattis Peter Genzel, bra jobbat.

Lite landslag.

Jag har ju varit kritisk till att landslaget var ett utvecklingslag. Berg gjorde ett utmärkt resultat när han fick speltid men betyder det nu att han är rankad före Tellander t.ex? Tellander gjorde samma succé förra året när han fick chansen. Levererar varje vecka i elitserien. Uttagen till veckans lag.

Läste ni att Kim Andersson anser att Lukas Karlsson borde vara aktuell för landslaget. Koldings bästa spelare och levererar både i Danska ligan och i CL. Så kränkt som han blev av Staffan-Ola när han blev bortplockad i VM eller om det var EM är ju en gåta att de inte fick mer kritik för det. Då hade han varit skadad i ca 5 månader och blev uttagen ändå. Färskvara? Nu är han fräsch och då borde han vara aktuell.

Ingen kan ju säga att Gottfridsson SPELAT sig till en plats  a-landslaget. Rent usel sist.

Mikael Apelgren leder Spanska Ligans skytteliga. Är inte han mer aktuell än Gottfridsson. Finns ju en annan bra spelare i den ligan. Är han dissad på grund av mindre bra säsonger i Sävehof (även fast han blev svensk mästare). Gäller inte färskvara landslaget?

Andreas Nilsson har gjort 9 mål under hela säsongen i Hamburg. Är han landslagsmässig? I mina ögon, nej. Inte varit i första sexan på 1 1/2 år. Färskvara?

Läste i veckan att Mårds hade ett speciellt schema när han skulle besöka NHL och de spelare som är aktuella för Tre Kronor. Har ingen aning vilken rutt som Staffan eller Ola har när de besöker våra aktuella spelare i utlandet. Är t.o.m tveksam om de överhuvudtaget gör besök? Vet att t.ex Ola var och besökte Jernemyr när han spelade i Barca mot Kiel. Jernemyr som inte springer över halva plan? Grundsten spelar i Granollers ca 30 minuter från Barcelona. Besök? nej.

Är inte Staffan avlönad av OS? Han kanske besöker alla spelare i Tyskland men man läser i vart fall inget om det och det är i så fall tråkigt.

Är ytterst tveksam till att det är bra att ha en förbundskapten som är låst till sitt klubblag.

Sedan till slut så kommer det att bli ett jävla tjat om Kim hinner bli frisk eller inte. Tycker att man redan kan beslut att han inte är aktuell. Då kan det tyvärr bli samma resa som med Lukas när han kom med inte fulltränad och frisk. Kim är inte en spelare som då går in och tar ansvar.

Lite annat internationellt.

Till nästa säsong blir det förbjudet att byta anfall försvar om man inte har bollen och det upp till 18 år. Jag tycker det är en alldeles utm’ärkt regel. Ser för mycket dåliga ungdomstränare som inte vill utveckla helheten av våra ungdomar.

Sedan blir det även även ej aktuellt för P98/F98 att spela seniorhandboll. De får vänta ytterligare ett år. Gäller nu för föreningar att sätta sig ned och planera verksamheten för våra ungdomar som skall bli duktiga seniorspelare.

Såg att Frändesjö var måttligt imponerad av time out när man leder med ca 6 mål och 1 minut kvar. Likadan att fejka skada när man tappat boll.

Själv är jag sjukt irriterad på de som händer internationellt där experter säger ”detta måste vi bli bättre på i Sverige”. Och det är när man lägger sig ned när motståndarna är på väg att kontra, de får bollen vid halva och vänder sig om och där står en motståndaren som ramlar direkt. Man tar ca 160 kilo i knäböj och kan inte stå upp? I mina ögon Italiensk fotboll. Inget handbollen skall ta efter.

Nu till Fotboll.

Är det någon som förstår det taktiska i att Sverige gör ett byte när de ligger under  med 2-3 och det gått 89.30. Ut med Larsson (som borde varit utbytt vid 45) och in med Gernt? Vad var tanken? Skulle han få poäng i Stora grabbars gäng. Göra 3 mål på 1-2 minuter. Snälla, kan någon förklara hur fotbollstränare tänker?

Sedan lite humor: Har Ni tänkt på att när man man byter in någon så står 4 domaren och tittar på hur dobbarna ser ut? Det gjorde man för 40 år sedan då vissa filade dobbarna. Nu är vi inne i 2013 och kan inte tänka mig att någon spelar med felaktiga dobbar? Sjukt roligt att se. Vilka pjäxor!!!!

Vi syns väl på söndag i Högdalen? Nu menar jag att ni skall se mig göra mål i Sparta.

Längtar

Vestis


Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar