Bara en vecka kvar till premiären

Vi har tagit pulsen på laget inför sista försäsongsveckan.


Nu är det bara ynka 1 vecka, eller 7 dagar, eller 168 timmar, kvar till årets premiär av Division 1 norra. Serien rivstartar direkt med stockholms-derby mot nykomlingarna HK Cliff hemma i Högdalshallen och vi hoppas så klart att ni är där för att klappa igång laget och se till att vi får den så viktiga bra starten på säsongen!

Tränare Thomas Hedlund är inte helt lugn inför premiären:
”Det har varit en väldigt rörig försäsong med många skador och sjukdomar. Det är först de två senaste veckorna som alla spelare varit tillgängliga vilket är skönt. I träningsmatcherna har vi blandat och gett vilket var väntat då vi använt många spelare.”

”självklart ska vi göra allt för att få med oss en premiärseger”

”I första matchen väntar Cliff som gjort många bra resultat under försäsongen och är klar favorit i matchen. Men självklart ska vi göra allt för att få med oss en premiärseger vilket givetvis är vårt mål. Nu kommer vi jobba vidare med detaljer sista veckan för att vara så förberedda vi bara kan vara.”

Omsättningen på spelare har inför årets säsong varit väldigt hög och flera tongivande spelare har försvunnit, men på den punkten är han inte lika osäker: ”Precis som förra säsongen blir det en mix av ungt och rutinerat där jag är övertygad om att de yngre kommer ta mycket mer plats än föregående säsong.”

Det är en handfull spelare från juniorlaget (födda 1997 och senare) som är tränar med A-truppen varje träning och visar att de vill vara med och slåss om platserna i truppen och vi kommer med största sannolikhet se ett antal av dessa redan i premiärmatchen mot HK Cliff.

”Får vi bara fram tålamodet och det ’jävlaranammat’ vi hade förra året så tror jag att vi kommer bli jäkligt svåra att plocka poäng av!”

”Vi har varit tvugna att kanske föryngra snabbare än vad tanken har varit men någon gång måste man börja. Ett par av oss ’gubbar’ stretar oss kvar än och ger förhoppningsvis de yngre den stabilitet som kommer krävas för att resultaten ska komma! Hoppas att de yngre som kommit med i år kommer att ta chansen och förhoppningsvis ta den och lyckas!” säger Roger Fredriksson, lagkapten i A-laget. Han fortsätter också:

”Vi har en ung och spännande trupp toppat med några etablerade för att få lite tyngd och rutin. Så nog kommer ni mitt herrskap att få njuta av topp-handboll i Högdalshallen även denna säsong!”

Och hur är då känslan och stämningen i gruppen?

”Det känns som alltid vid den här tidpunkten; väldigt taggat och spänt, men vi har en stark tro inom truppen att det kommer att gå bra! Får vi bara fram tålamodet och det ’jävlaranammat’ vi hade förra året så tror jag att vi kommer bli jäkligt svåra att plocka poäng av! Så länge vi vågar, orkar och kan spela som Thomas vill – enkelt – så är vi med!” säger Roger.

Och självklart hoppas vi precis som Roger att även denna säsong kommer att bjuda på många härliga segrar, framför allt hemma i Högdalshallen! Varmt välkomna till Högdalshallen på söndag klockan 16.15 och hejja fram det nya Silwing till årets första seger!

Vi ses i borgen! 

 

P.S. Ni har väl inte missat att om du blir medlem i HK Silwing/Troja så får du även rabatt på matchbiljetten! 

Populära artiklar