”Älgen” och ”Basse” blir kvar i Silwing

Både Stefan Älgekrans och Esteban Olivares blir kvar under säsongen 2015/16.


I veckan blev det klart att Silwing får behålla två av sina mest tongivande och lojala spelare från den föregående säsongen. Både Stefan Älgekrans och Esteban Olivares väljer att stanna kvar i klubben och kommer att göra sin 4:e respektive 5:e säsong i klubben.

”Det är två spelare som båda spelar med stort hjärta och det är förstås jätteskönt att två så viktiga kuggar väljer att stanna kvar” säger tränare Niklas Palmqvist.

För ”Älgen” blir nästa säsong hans 4:e i Silwing-tröjan, och för Esteban blir det hans 5:e och de blir så klart mycket viktiga med sin rutin och inställning. ”De båda kommer att utgöra stommen i truppen för den kommande säsongen och har både erfarenheten, kunskapen och inställningen för att föra gruppen vidare. Det är två spelare som alltid visar stort engagemang och hjärta, precis den typ av spelare vi vill ha.” fortsätter Niklas Palmqvist.

Älgen själv är väldigt positiv till fortsatt spel i klubben:
”Jag känner att jag har några säsonger kvar att ge, och jag gör det gärna i Silwing. Jag har fortfarande mycket att bidra med, både vad gäller rutin och glädje, och jag hoppas fortsätta vara en viktig kugge i laget och lovar samtidigt också att börja flippa betydligt mycket mer”
säger han med glimten i ögat.

Esteban gjorde i år sin bästa säsong i Silwing rent målmässigt då han kom över 100 mål i division 1 (101st på 24 matcher) och visade sina kvalitéer framför allt under slutet av säsongen och var även väldigt tongivande i kvalet. Han har efter säsongen fått ”uppvaktning” från andra klubbar högre upp i seriesystemet men väljer alltså ändå att stanna i Silwing: ”Silwing passar mig bra och jag tror att det nya tränarparet blir en rolig kombination. Silwing står nu inför en riktig generationsväxling och det ska bli kul att vara delaktig i den. Jag och Älgen håller väl ändå upp snittet lite.”

Det blir riktigt kul att se dessa två i Högdalshallen även 2015/16!

Stefan Älgekrans och Esteban Olivares säsongen 2014/15

Stefan Älgekrans och Esteban Olivares säsongen 2014/15

 

Populära artiklar