Älgekrans: Vi kommer kriga för varandra

Stefan Älgekrans har varit i Silwing under några år nu och ses som en av de mest rutinerade i dagens trupp.


Förra säsongen så var det tänkt att han och laget skulle följa upp den fina placeringen från 2013/2014 men så blev tyvärr inte fallet.
– Nej verkligen inte, det försvann några viktiga spelare inför säsongen och sen blev det ett tränarbyte efter några matcher. Då fanns det ingen harmoni i truppen men vi tog oss i kragen och klarade oss kvar!

Tränarbyte ja, Thomas Hedlund valde att sluta efter ett par matcher och lösningen fann man i Mats Nyberg som hade sin son Gustav i herrlaget. Men att byta tränare under säsongen var inte helt problemfritt.
– Det var höga berg o djupa dalar. Vi kunde spela jämnt mot dom bästa och riktigt dåligt i vissa fall.

Nu har Niklas Palmqvist tagit över som huvudtränare och med hjälp av Thomas Brejding så hoppas man nu att förbättra sig från förra årets resultat. Men innan serien drar igång så har det blivit mycket svettandes i löpspåret något som Älgekrans sett positivt på.
– Det har blivit några kilometer extra i spåret i år jämfört mot tidigare år. Men en kul mix av träning vilket gjort att man velat kört på.

Att Niklas, som Stefan spelat med under många år, tagit över som tränare ska dock inte vara något problem.
– Jag ser det som något positiv, tror Niklas kommer lyssna på mina råd bättre än andra tränare. Det gäller att ge en stor respekt speciellt från oss äldre spelare som spelat med Niklas, samtidigt som man kan tjoa o tjimma på sidan om.

Och han ser framåt med tillförsikt.
– Truppen ser intressant ut, mycket ungt. De flesta var med förra året och fått lite kött på benen, vi kommer kriga för varandra i år! Svårt att säga vem som imponerat mest, tycker hela laget tagit flera steg framåt.


Jonathan Averstedt
Jonathan har spelat handboll i Silwing sedan barnsben och var den som grundade silwingtroja.com. Vid 23 års ålder valde han att testa handbollsvingarna vilket ledde till Anderstorp i allsvenskan och sedan vidare till Norge och Postenligan. Bor och spelar idag fortfarande handboll i Norge även om satsningen numera har omprioriterats till webbdesignerjobbet.

Populära artiklar