Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 A-pojkarna vidare till Steg 5!

A-pojkarna vidare till Steg 5!

Stort grattis till våra A-pojkar som under helgen blev klara för finalsteget i USM i Malmö!


Vi hoppas att ni inte missade att ta er ner till Högdalshallen i helgen för där var det full fart under hela helgen. Det var till och med många tappra själar som trotsade ”mello”-hysterin och hellre satt i Högdalshallen än i tv-soffan vilket var oerhört kul!

Silwing inledde helgen med match mot LIF Lindesberg. En match där man tidigt ryckte till sig ledningen och sedan körde på hela vägen, till slut seger med 33-17. Till matchens lirare i Silwing utsågs målvakten Erik Lindfors och bäste målskytt blev Andreas Windahl med 10 mål.

Andreas Windahl säsongen 2015/16

Andreas Windahl gjorde hela 45 mål på 4 matcher under helgens Steg 4.

Silwings andra match var mot IF Hellton. Även där gjorde man processen relativt kort med motståndet och slutsiffrorna blev denna gång 38-15 till Silwing. Även denna match hette bäste målgörare Andreas Windahl som noterades för 14 mål och utsågs också till matchens lirare.

Innan Silwings andra match spelades matchen mellan Halmstad HF och LIF Lindesberg. En match som med facit i hand blev väldigt avgörande för slutställningen och där Lindesberg till slut vann matchen med 21-20 efter en jämn drabbning.

Söndagen började med att Lindesberg gjorde en bra match mot IF Hellton och satte sig själva i förarsätet då Silwing sedan besegrade Halmstad HF med 27-14. En match där Halmstad redan från början försökte störa Silwing ordentligt genom ett väldigt offensivt försvarsspel, och det såg ett tag ut som att det skulle kunna lyckas. Silwing tog dock tag i sitt spel och började sakta men säkert lösa upp Halmstads försvar, mycket tack vare en svårstoppad Jakob Ewaldsson som rättvist också utsågs till matchens lirare.

Bästa målskytt denna match blev återigen Andreas Windahl med 10 mål. Enligt matchprotokollet gjorde han endast 9, vilket även Jakob Ewaldsson gjorde, men om man tittar noga så ser man att endast 26 av Silwings 27 mål finns registrerade. Det sista tillhör unge herr Windahl vilket är ett straffmål i den 23:e minuten.

Efter 3 raka segrar är nu Silwing redan klara för Steg 5, och med en fantastisk målskillnad på +52 på 3 matcher ska det mycket till om man inte tar hem gruppsegern även om man förlorar mot Kristianstad i sista matchen. Inför just Silwings sista match var det fortfarande kamp om andraplatsen och det hela skulle kunna bli en målskillnadsaffär mellan just Kristianstad och Lindesberg. Inför matchen var det Lindesberg som var vidare men om Kristianstad skulle lyckas bärga 2 poäng till så skulle man hamna på samma poäng och Kristianstad hade betydligt bättre målskillnad och skulle då slå ut Lindesberg. Då Silwing redan inför matchen var klara var det många Lindesbergsspelare som var oroliga över hur motiverade Silwing skulle vara att gå för seger, en oro som skulle visa sig helt obefogad då Silwing vann komfortabelt även denna match med 33-17, trots att man luftade bänken ordentligt.

Bäste målskytt även denna match blev Andreas Windahl med 11 mål och till matchens lirare utsågs Ludvig Jurmala Åström efter fina prestationer båda framåt och bakåt.

Andreas Windahl då. Inför Steg 4 ledde han den totala skytteligan i USM PA med 67 mål på 7 matcher, ett målsnitt på 9,57 mål/match. Under helgen utökade han den målskörden med hela 45 mål och ett målsnitt på 11,25 mål/match. Ett mycket bra facit för att vara Steg 4 och förmodligen ett ytterligare steg mot den totala skytteligasegern då han nu ligger på 112 mål totalt efter 11 spelade matcher.

Det fanns självklart sevärda spelare även i motståndarlagen och några spelare som vi fastnade för under helgen, och som vi inte kommer att få se i Steg 5, var bland annat Halmstads stora niometare Johan Petersson och linjespelare Gustav Jönne som båda två gjorde stabila insatser under helgen. Inte minst i försvaret då de två var nyckeln bakom Halmstads försvarsspel.

Även Kristianstads duktiga målvakt Gustav Banke och skytten Hugo Svensson (född ’00) är värda att nämna. Sistnämnde Svensson deltog dock inte under söndagens spel, om det berodde på skada eller annat vet vi dessvärre inte.

För Silwings del börjar nu uppladdningen inför Steg 5 och med tanke på att man saknat några viktiga spelare i t.ex. William Eliasson och Oscar Gransten som förmodligen kommer att kunna medverka under finalhelgen så kan det bli en riktigt kul helg i Malmö för dessa killar!

Stort grattis och lycka till!


Läs mer:

Klara för USM Steg 5!Silwing/Troja P99
USM: Skytteliga för Pojkar Ahandbollskanalen.se

 

 

Populära artiklar